Dna Udrea, promoveaza turismul fluierand la salvamari si sfidandu-i pe romani

Declaratie politica 16 septembrie 2009

Am constatat zilele trecute ca PSD regreta amarnic ca a fost de acord in decembrie 2008 cu infiintarea unui minister al turismului, special creat atunci pentru doamna Udrea de catre premierul Boc, indrumat parinteste in acest sens de tatal spiritual de la Cotroceni!

Este cam tardiv pentru regrete, avand in vedere ca acest minister a beneficiat de un numar destul de mare de angajati, in timp ce se pune problema reducerilor drastice de personal in sectorul bugetar, de sume importante de bani utilizati, din pacate, doar pentru promovarea imaginii personale si contracte fara licitatii si  de numeroase facilitati de tot felul din partea sefului de guvern, cand a fost vorba de impartirea „tortului” bugetar, atunci cand alte ministere cu greutate, cum sunt educatia, sanatatea, agricultura, transporturile nu au avut de ales cand a fost vorba de taierea fondurilor pentru ca traim in vremuri de criza, nu-i asa?

Dar cum se face ca aceasta criza nu poate fi suportata de catre toti guvernantii cu acelasi tip de sacrificiu cand vine vorba de impartirea  banilor publici? Nu sunt bani, ne spune cu mare regret, aproape fiecare ministru in parte cand se pune problema macar a unei singure realizari palpabile in toate aceste luni de guvernare PSD – PD-L! Taiem de la investitii in infrastructura, spitale si medicamente, scoli si gradinite pentru ca doamna Udrea sa poata plati din bani publici fara licitatie, sume grele, unor televiziuni care o fac vedeta in prime-time atunci cand fluiera, calareste, invata sa mearga cu bicicleta sau face pe arbitru salvamarilor, fluierandu-i pentru o noua ordine in turism!!! „Promovam” doar Romania si turismul romanesc incalecand, descalecand si fluierand cand se mai iveste o ocazie televizata…

Am asistat de curand la tot felul de sageti mai mult sau mai putin otravite, comice sau chiar halucinante, aruncate dintr-o tabara sau cealalta a coalitiei, cu tinta sau scut orientate cu predilectie in ceea ce priveste cel mai important, mediatizat si aparat ministru al guvernului Boc! Nimeni alta decat doamna ministru Udrea! Se tese cu mare inversunare o panza de paianjen in jurul acesteia de catre guvernantii portocalii, speriati ca locatarul de la Cotroceni le poate imputa vreo fisura prin care s-ar putea uita comisia parlamentara care o ancheteaza!

Si toate aceste eforturi conjugate cu mari sacrificii de catre guvernanti si membri marcanti de partid democrat-liberal, fie ca o au sau nu la inima pe doamna in cauza, sunt realizate cu un hei-rupism demn de cartea recordurilor ca mobilizare si agitatie,  cu pretul incalcarii oricarei limite a absurdului  in cei 20 de ani de dupa revolutie!

Ma intreb de ce guvernantii portocalii, in frunte cu premierul Boc, nu fac asemenea eforturi si in ceea ce priveste faptele guvernamentale, masurile pe care ar fi trebuit sa le intreprinda pana acum pentru a scoate tara si economia romaneasca din impas? Sa fim seriosi, este atat de ocupat acest guvern…

Constatam cu stupoare cum un ministru de finante al guvernului Boc nu are alta preocupare in aceste vremuri tulburi pentru economia tarii, decat sa sustraga de la registratura documente pe care ministerul ce-l coordoneaza le trimite Parlamentului, iar cand se afla in media ca acele documente sunt incriminatoare pentru doamna Udrea, dumnealui are timp sa iasa intempestiv in conferinta de presa, special ca avocat al apararii distinsei doamne si sa-si justifice gesturile uluitoare! Un presedinte de Camera vrea sa desfiinteze o comisie de ancheta a Parlamentului aprobata in Plenul acestei Camere doar pentru ca doamna mai sus mentionata o considera ilegala! Acelasi presedinte de Camera da din colt in colt cand in Parlament se fac inregistrari ilegale si nu poate justifica o astfel de fapta absolut abracadabranta pentru orice alt stat din Europa!

Si in tot acest timp, doamna Udrea incalca in calitate de ministru Constitutia, incalca Legea raspunderii ministeriale, incalca Regulamentul Camerei Deputatilor prin faptele sale si motiveaza aceste incalcarii flagrante prin sustinerea aberanta a ilegalitatii comisiei de ancheta in continuare, desi Biroul Permanent al Camerei Deputatilor condus de doamna Roberta Anastase, colega sa portocalie,  declara inca o data ca aceasta comisie  este legala!

Avem un stat de drept in care un ministru isi permite sa eludeze legea facand si un mare spectacol din acest comportament si, mai mult decat atat, ne ia peste picior pe noi, toti romanii, spunandu-ne nonsalant, ca mai bine i-am ridica o statuie pentru ca dumneaei a facut chiar economii la ministerul pe care il conduce!

Si nimeni nu ia atitudine, nici presedintele, nici premierul si nici celelalte institutii abilitate! Ce pot intelege romanii din toata aceasta mascarada? Doar ca vechiul proverb romanesc: „Unde-i lege nu-i tocmeala”, nu este valabil sub nicio forma pentru doamna Udrea pentru ca ii este permis acest lucru chiar de catre cei care ar fi trebuit sa ia imediat atitudine: presedintele si premierul, asa cum au facut-o atunci cand a fost vorba despre alte persoane aflate in functia de ministru!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s