Activitatea Parlamentului, anihilata de tupeul turistei numarul 1 din Romania

Declaratie politica, 13 octombrie 2009


Desi Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a votat saptamana trecuta, in unanimitate, proiectul de hotarare referitor la raportul comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, deci inclusiv democrat-liberalii si-au dat atunci votul pentru, iar Plenul avea pe ordinea de zi aprobata, dezbaterea acestuia si votul, sedinta Camerei Deputatilor de marti, 6 octombrie a.c., care trebuia sa dea curs celor mentionate mai sus a fost deturnata si boicotata cu ajutorul aberatiilor si abuzurilor instituite la rang de proceduri regulamentare si utilizate tot mai des in conducerea sedintelor de catre un Presedinte al Camerei Deputatilor asa cum nu a mai vazut vreodata lumea parlamentara romaneasca, in toata istoria ei moderna!

Doamna Roberta Anastase a condus sedinta de Plen respectiva dupa bunul-plac pd-l-ist, lasand-o pe doamna Udrea sa tina un discursul maratonist, fara a fi intrerupta regulamentar la expirarea timpului care-i era acordat, doar pentru ca aceasta sa-si poata repeta replicile la indigo privind acuzatiile mincinoase la adresa membrilor comisiei care au anchetat-o si sa vorbeasca fara limita despre lauda de sine si merele de aur!

Astfel, unica doamna oscarizata a turismului romanesc a vorbit cu voia colegei sale conducatoare de sedinta despre maretele sale realizari turistice, nemaiauzite si nemaiintalnite in Romania pana la epoca udriana, cat pentru toate grupurile parlamentare, pe tot timpul in care ar fi trebuit sa aiba loc dezbaterile si votul pentru raportul comisiei de ancheta!

Ne-a impus un program special in Plenul Camerei Deputatilor doamna Udrea, caci dorintele sale au devenit lege pentru PD-L si ai sai lideri cu functii portocalii prin Parlament, desi acestea reprezinta in fapt, flagrante incalcari ale legilor in vigoare si ale Regulamentului Camerei!

Si a reusit, distinsa doamna ministru, exact ce si-a propus: sa fie in acea sedinta vedeta zilei de la tribuna Parlamentului, intinzandu-si discursul colorat cu auto-dragalasenii si accesorizat cu golden-apple-uri la tot pasul, extaziindu-si colegii de partid profund induiosati si fermecati de un asemenea talent oratoric!

Nu a mai contat nici faptul ca pe ordinea de zi a sedintei respective se afla o sesiune de vot final pentru mai multe proiecte de legi importante, printre care: Legea prevenirii traficului de persoane sau modificarea Legii sustinerii familiei in vederea cresterii copilului si, mai ales, propunerea de trimitere in judecata a fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi!

Imunitatea celor doua colege de partid a fost aparata de Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, cu pretul propriei sale functii, pusa acum in discutie de catre Grupurile parlamentare ale Opozitiei!

Curat-murdar, doamna Presedinte Anastase! Daca va propuneti sa faceti echilibristica legislativa in Parlament, utilizand tribuna pe post de punct de sprijin, va atentionez, ca nu aveti sanse de reusita urcandu-va cu picioarele pe Regulamentul Camerei Deputatilor si pe Constitutia Romaniei!

Ajunge! Ati lasat infirma principala institutie democratica a tarii prin abuzurile dictatoriale ale partidului din care faceti parte instruit temeinic de catre iubitul dumneavoastra sef de la Cotroceni! Daca mai vreti sa va exersati abilitatile de mare conducator, lasati Camera Deputatilor celor care chiar se pricep sa o conduca si jucati-va de-a sistarea lucrarilor sedintelor dumneavoastra de partid cand aveti chef, lasand Parlamentul sa lucreze!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s