Presedintele Basescu ne ameninta cu pensiile si salariile

Declaratie politica

Presedintele Basescu reuseste din nou sa supuna cetatenii acestei tari la grele incercari, creandu-le tuturor momente de cosmar, prin anunturile controversate pe care le face de la o zi la alta!

Cu doua, trei saptamani in urma, premierul inca in functie pe atunci, domnul Boc, garantat de domnul Basescu, ne linistea pe toti romanii ca nu vom avea nicio problema in ceea ce priveste plata pensiilor si a salariilor pana la sfarsitul acestui an, dar nici in 2010: „Salariile, pensiile si alocatiile sociale vor fi platite, pana la sfarsitul anului, fara niciun fel de probleme, ca sa nu mai existe niciun dubiu ca statul are vreo dificultate in plata acestor obligatii”, afirma domnul Boc la sfarsitul lunii septembrie!

Chiar domnul presedinte Basescu, in momentul spectaculos al anuntului intempestiv al candidaturii sale la Sannicolau Mare ne asigura sau poate doar interpreta vreun rol desuet, ca statul roman isi va respecta obligatiile si „oricat de criza ar fi, pensiile se vor plati la timp” pentru ca „exista resurse financiare in acest sens”.

Avand in vedere alegerea momentului lansarii sale, ca si candidat la un nou mandat la functia suprema in stat – doar un act regizat in culisele cotroceniste pentru a obtine efecte maxime -, in mijlocul multimii, la Sannicolau Mare, unde prepoderenta pensionarilor era vizibila, probabil asigurarile subliniate mai sus, in ceea ce priveste resursele existente pentru plata pensiilor era absolut necesara in acel moment! Dar jocul acesta de-a aparutul si disparutul resurselor financiare ale statului in ceea ce priveste siguranta cetatenilor este de-a dreptul halucinant!

Inteleg ca membrii guvernului Boc au mai vorbit de-a lungul celor 10 luni de guvernare SF ca ei nu sunt nici Iosefini nici Houdini pentru a face autostrazi sau alte investitii vizibile! Dar si premierul si presedintele unei tari sa-si permita sa se joace cu baghetele institutionale de-a hocus-pocus, este deja de domeniul penibilului!

Nu suntem nici la circ, nici la demonstratii de scamatorii ieftine, domnule Basescu!

Cand aveti un scop electoral bine determinat, faceti si desfaceti declaratii de dragul obtinerii rezultatului asteptat! Dar sunteti inca presedintele unei tari, al tuturor romanilor, sau cel putin asa ar trebui sa fiti si orice afirmatii faceti trebuie sa vi le asumati cu toata seriozitatea, chiar daca le aruncati doar pe post de sperietoare pentru partidele parlamentare care nu va fac jocul acum si nu va asculta in genunchi, cand vine vorba de acceptarea unei desemnari de premier, pe care o faceti fara niciun drept si care este profund anticonstitutionala!

Recurgeti din nou la diversiuni, invocand amenintari, ca nu vor mai fi bani pentru pensii si salarii din cauza crizei politice pe care, cu iertare, dar chiar dumneavoastra ati provocat-o si pe care o intretineti de cinci ani la foc continuu: „Putem fi in imposibilitatea de a plati salariile si pensiile, in conditiile in care azi, la Curtea Constitutionala, s-a amanat legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea si care viza realizarea de economii prin acordarea concediilor fara plata de zece zile la aparatul bugetar”!

De ce, domnule presedinte, folositi astfel  de tertipuri pentru a aduce cetatenii in pragul disperarii? Curtea Constitutionala nu amana nimic pentru eternitate, nicio decizie de a sa nu ramane nepronuntata in timp util si nici domnul Croitoru, invocat de dumneavoastra ca fiind cea mai buna solutie si desemnat, prin urmare, ca premier, nu cred ca va reusi sa faca sa apara banii care-i invocati dumneavoastra si domnul Boc cand existenti, cand inexistenti si care, surpriza:  sunt disparuti din nou acum!

Sa intelegem ca bugetul tarii se umfla si se dezumfla numai in functie de cine conduce Guvernul Romaniei?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s