Referendumul domnului Basescu nu face decat sa incendieze factura de plata a buzunarelor cetatenilor

Ziua de 22  noiembrie ii va costa pe romani mult mai mult decat s-au gandit vreodata: peste 50 de milioane de euro, si acest lucru se intampla doar datorita unui capriciu basescian!

Aflandu-se in cadere libera pe toboganul procentelor electorale, domnul presedinte Basescu si-a lansat la apa de curand, o barca electorala, aducatoare de voturi partinitoare: reducerea numarului de parlamentari!

Este evident faptul ca oamenii, satui de orice subiect legat de politica, de unele institutii ale statului, care sunt oricum puse permanent intr-o lumina negativa, printre care si Parlamentul, reactioneaza negativ, in vreme de criza! Pe acest trend, de suparare pe parlamentari, alimentat permanent cu munitie de domnul Basescu, vine acum salvarea prezidentiala: Referendum pentru reducerea numarului de parlamentari si trecerea la unicameralism!

Dar presedintele Basescu nu le spune oamenilor in mod onest care sunt avantajele si mai ales dezavantajele unicameralismului! Nu le spune oamenilor ca aceasta este doar o tema falsa de campanie, menita sa-l puna in avantaj in fata adversarilor sai, care nu va avea nicio consecinta juridica! Nu le spune oamenilor ca banii pe care-i cheltuie dumnealui cu nemiluita, pe la hramuri si festivaluri organizate ad-hoc, cu dedicatie pentru persoana sa, sunt tot bani publici, luati din portofelul fiecarui cetatean!

Demersul presedintelui este doar pur electoral in acest moment, avand in vedere ca, in perioada celor cinci ani de mandat ai sai, nu a pornit nicio actiune in acest sens, desi timpul a fost de partea lui!

Bicameralismul se inscrie in traditia democratica a Romaniei si in recomandarile Uniunii Europene care recomanda tuturor statelor membre sa adopte modelul bicameral din 2013. Deci domnul Basescu vrea parlament cu o camera, ca in anul 2013 sa ne intoarcem, vrem nu vrem, la doua camere ale Parlamentului!

Ca presedintele Basescu sa nu se mai chinuie cu teme populiste si exagerat de costisitoare pentru o Romanie aflata aproape in colaps financiar, PNL a depus saptamana trecuta la Parlament un proiect de modificare a Legii electorale care prevede reducerea numarului de parlamentari la 316. Demonstram astfel, domnule presedinte, ca nu mai este necesara perpetuarea minciunii dumneavoastra in ceea ce priveste necesitatea acestui referendum, chiar in ziua alegerilor si reusim sa scutim buzunarele cetatenilor de cateva zeci de milioane de euro!

Pentru diminuarea numarului de alesi nu este nevoie de un Referendum, ci de o „simpla modificare” legislativa, domnule presedinte Basescu si noi venim in ajutorul dumneavoastra cu acest proiect, in care se stipuleaza marirea normei de reprezentare a senatorilor si deputatilor, ceea ce va avea ca efect diminuarea numarului de parlamentari!

Astfel, conform proiectului propus de PNL, norma de reprezentare a deputatilor va creste de la 70.000 la 110.000 de cetateni, iar norma de reprezentare a senatorilor se va mari de la 160.000 la 221.000 de cetateni. In aceste conditii, numarul deputatilor va fi de 217, iar numarul senatorilor de 99, rezultand un total de 316 de parlamentari.

Aceasta modificare va duce la cresterea calitatii dezbaterilor in comisiile de specialitate, la imbunatatirea prezentei parlamentarilor la lucrari, la conditii mai bune pentru desfasurarea activitatii in teritoriu si, asa cum a tot clamat presedintele Basescu ca stringent, efectul acestui proiect va consta si in reducerea cheltuielilor.

Il, intreb pe distinsul domn presedinte, ce l-a impiedicat pana in prezent sa sustina un astfel de demers? Nu a avut la dispozitie o zi, doua sau un an, ci cinci ani intregi! Ce i-a lipsit PD-L-ului, partid pentru care dumnealui garanteaza in orice conditii sa depuna in Parlament o  astfel de initiativa, cumva nu are suficienti parlamentari?

Este limpede faptul ca tam-tam-ul Referendumului nu are ca obiect decat voturile pe care presedintele le asteapta sa rasara ca ciupercile dupa ploaie, in urma popularizarii acestei demagogii ieftine!

Publicitate

Un gând despre &8222;Referendumul domnului Basescu nu face decat sa incendieze factura de plata a buzunarelor cetatenilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s