Semnaza petitia pentru repararea drumului DN 73

DOMNULE EMIL BOC, PRIM MINISTRU AL GUVERNULUI ROMANIEI

„DN73 este un drum national care leaga Municipiul Brasov de Municipiul Pitesti si are o lungime totala de 133 de kilometri. Traseul propriu-zis al DN73 porneste din Comuna Maracineni, de langa Pitesti, si se incheie la intrarea în cartierul brasovean Bartolomeu. Este unul dintre cele mai pitoresti drumuri din Romania. De la nord la sud traseul drumului DN73 este urmatorul: Brasov – Rasnov – Bran – Rucar – Campulung – Pitesti. Face parte din drumul european E574, care are traseul: Craiova – Pitesti – Brasov – Sfantu Gheorghe – Onesti – Bacau.”
Astfel este prezentat DN73 in Wikipedia, enciclopedia libera. Adaugam si faptul ca DN73 traverseaza in 3 puncte meridianul de 25 grd.long.E, doar in jud.Arges, meridian pe care este localizat si Mun. Cimpulung Muscel si faptul ca DN73 este racordat la A1(Pitesti) si va fi racordat la A3 (Rasnov).
In ultimii ani de zile NOI, MUSCELENII, am sesizat TOATE Autoritatile Statului cu privire la starea de degradare avansata a DN73 pe o portiune de 55 km., pe distanta Cimpulung Muscel – Pitesti.
Nu suntem afectati numai noi muscelenii, care suntem nevoiti sa parcurgem acest drum IN STARE AVANSATA DE DEGRADARE, catre Pitesti, ci si turistii, care viziteaza un bazin turistic imens: Lacul de acumulare Rausor, Pecineagu, Cheile Dambovitei si Cheile Dambovicioarei, pesteri, acces in masivul Iezer-Papusa si Piatra Craiului sau care pur si simplu, prin Pasul Giuvala (alt.1400 m.), traverseaza muntii catre zona turistica Fundata-Moeciu-Bran. DN73 este parcurs si de transportatori, fiind o cale rutiera directa de legatura intre Muntenia si Transilvania, Moldova.
Este aprobata prin HG largirea la 4 benzi de la Pitesti-Piscani (cca 12 km) si se pare ca exista studiul de fezabilitate pentru modernizarea drumului, care are rang de drum european. Noi am intervenit la oameni politici, la parlamentari, la ministri ai transporturilor, la Directia de Drumuri a Jud. Arges. Drumarii argeseni nu fac altceva decat sa aplice plombe pe acest drum, fara sa aiba prea mari sanse de reusita. Cele 4 pasaje de cale ferata (Stalpeni, Mihaesti, Draghici, Apa Sarata) sunt neintretinute.
Ne folosim de aceasta petitie sa va semnalam si starea avansata de degradare a DN73C (Cimpulung – Curtea de Arges) si DN72A (zona Cimpulung – Cetateni, pina la intrarea in jud. Dambovita, spre Targoviste.
Noi, Muscelenii, credem ca Guvernul Romaniei NU NUMAI CA NE-A ABANDONAT. Noi, Muscelenii, credem ca Guvernul Romaniei REFUZA SA ALOCE FONDURI PENTRU MODERNIZAREA DRUMURILOR NATIONALE DIN JUD. ARGES.
DOMNULE EMIL BOC, PRIM MINISTRU AL GUVERNULUI ROMANIEI
NOI, semnatarii petitiei, MUSCELENI, TURISTI, TRANSPORTATORI, SIMPLI CETATENI, VA CEREM SA DISPUNETI alocarea fondurilor necesare pentru modernizarea DN 73 (E574) pe distanta Pitesti – Campulung.

Autor: ing. Eugen Manu

Deci, daca vreti sa semnati petitia, click aici. Eu am semnat-o!

Daca vreti sa cititi mai multe, click aici.

Publicitate

Un gând despre &8222;Semnaza petitia pentru repararea drumului DN 73&8221;

  1. Purcea Gabriel zice:

    NOI, semnatarii petitiei, MUSCELENI, TURISTI, TRANSPORTATORI, SIMPLI CETATENI, VA CEREM SA DISPUNETI alocarea fondurilor necesare pentru modernizarea DN 73 (E574) pe distanta Pitesti – Campulung.
    Nimic mai mult nimic mai simplu…
    …………………………………………………………………………………

    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s