Despre agricultura, ca prioritate nationala

Atunci cand guvernul Boc IV a fost nominalizat intai in forurile de conducere ale PD-L, mai marii portocalii au beneficiat de fulminante surprize in ceea ce priveste aparitia unor nume care nu aveau nicio legatura cu cei sustinuti de o grupare sau alta din partid, sau de greii acestuia!

O situatie controversata a fost reprezentata de batalia pentru portofoliul agriculturii, unde domnul Flutur il sustinea pentru nominalizarea pe acest post pe domnul senator Orest Onofrei, iar reprezentantii Ardealului, pe domnul deputat Valeriu Tabara! Si, asa cum era de asteptat, dar mai ales, asa cum se intampla frecvent in PD-L, ce vor cei din conducerea partidului nu are nicio legatura sau influenta cu ceea ce vrea conducatorul real al acestuia, nimeni altul decat vechiul si noul locatar de la Cotroceni! Prin urmare, marele partid aflat din nou in carti pentru o noua guvernare bociana a avut parte la Ministerul Agriculturii de un out-sider, preferat si impus de domnul presedinte Basescu!

Domnul Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii, a acceptat cu bucurie numirea in aceasta functie in decembrie 2009, dar suntem abia in februarie 2010 si dumnealui deja regreta ca a facut aceasta imprudenta, neluand in calcul la vremea numirii sale in functie, faptul ca poate deranja foarte tare sau se poate incurca in itele intereselor PD-L-iste in domeniul agriculturii!

Dumnealui, poate de buna-credinta, ca specialist in domeniu avea planuri sau chiar solutii pentru gravele probleme cu care se confrunta agricultura romaneasca, subfinantarea acuta a acesteia, suparatoarele blocaje privind subventiile si falimentele in lant ale fermierilor romani! Dar, ce folos atata pricepere sau buna intentie daca, mai presus de orice, pentru marele partid –stat, (PD-L) sunt interesele de grup evidente si de neclintit in fata oricui i-ar putea dejuca vreun plan!

Domnul ministru Mihail Dumitru si-a anuntat zilele trecute unii dintre colaboratori ca este presat sa faca anumite lucruri impotriva vointei sale si ca nu are alta solutie decat sa-si dea demisia din fruntea ministerului pe care-l conduce, ca sa nu ajunga in situatii limita pentru interesele oculte ale partidului portocaliu!

Oare cum este posibil ca domnul Boc, in calitate de premier si de presedinte de partid sa gireze in subordinea sa, atat guvernamentala, cat si PD-L-ista, oameni care sunt in stare sa puna pe fuga un specialist pentru ca jocurile mari de interese ale unor latifundiari sa ramana prioritare si rezolvabile in orice conditii?

Vorbiti, domnule Boc, de importanta agriculturii si de cata nevoie au fermierii romani de subventii sau alte facilitati dar, in realitate, puneti in functii oameni in ministerul de resort care nu fac altceva decat sa capuseze in asemenea hal ministerul, incat si ministrul in functie este nevoit sa dea bir cu fugitii, de teama, la foarte putin timp dupa instalare!

Cum este posibil ca presiunile pe care le fac membrii dumneavoastra de partid pentru directionarea banilor din fondurile europene spre un anumit grup de interese de culoare portocalie sa aduca un ministru in situatia de demisie?

Este mai mult decat socanta declaratia recenta a domnului ministru Mihail Dumitru: “nu vreau sa intru la puscarie nevinovat” si consider ca ar trebui sa aveti o explicatie cat mai urgenta si pertinenta in acest sens, domnule prim-ministru Boc!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s