Banii de la FMI vin, dar din 2012 vom fi sufocati de datorii

Astazi sarbatorim cu fast succesul guvernelor Boc, euforizati de fiecare data cand mai primim o transa din imprumutul pe care ni l-a acordat FMI!

Premierul, presedintele, toti membrii PD-L, ne canta in cor Oda bucuriei, in prime-time, dar numai pe datorie, domnilor!

„Suntem cei mai buni”, ne spune domnul Boc, printre cuvinte, atunci cand mai facem o datorie la FMI, Banca Mondiala sau Comisia Europeana, „ura, avem bani din nou”! Dar, premierul in functie, uita sa ne spuna si ce ne asteapta in viitorul nu foarte indepartat: banii trebuie returnati cu dobanda! Deja Romania are peste 30 de mld de euro datorii, iar din 2012 avem de achitat primele rate din creditul de la FMI!

Cu aceasta ocazie, va trebui sa demonstram ca avem de unde si, mai mult de cat atat, ca avem si capacitatea de a respecta anumite conditii, ca de exemplu incadrarea intr-un deficit bugetar de 3% din PIB.

Dar banii, desi ne-au mai venit, sunt intrati deja intr-un cerc vicios! Guvernele domnului Boc s-au imprumutat frecvent pentru a-si acoperi cheltuielile, adica, domnilor, de ceva vreme traim numai pe datorie! Iar ca sa putem returna o parte din ratele care incep sa devina scadente in curand, premierul Boc ne va indatora din nou sau ne va creste impozitele!

Nu prea are solutii la indemana acest guvern deoarece,  pana in prezent, domnul Boc, desi conduce al patrulea guvern, nu a luat nicio masura ca sa reporneasca economia Romaniei! Acest blocaj perpetuat la nesfarsit, a lasat piata economica fara lichiditati si lipsita de orice perspectiva de imbunatatire a lucrurilor!

Daca ati gasi o doza de sinceritate printre milioanele de promisiuni goale, aruncate zilnic in ochii romanilor, pe post de praf al reformei, ati recunoaste, domnule prim-ministru, ca Romania nu are de unde sa returneze datoriile! Va trebui sa faceti alte datorii pentru a le achita pe cele deja existente, si doar prin acest mod defectuos vom reusi sa mai supravietuim o vreme: facem permanent datorii noi pentru a le plati pe cele vechi! In acest an guvernul va trebui sa achite una din sumele imprumutate, de 39,6 mld lei plus dobanzi de 7,9 mld lei.

In 2011, urmeaza alte plati: 47,4 mld lei plus dobanzi de 9,8 mld lei si, in acest carusel al datoriilor crescande, dumneavoastra ne invartiti din ce in ce mai tare, domnule Boc! Pana cand credeti ca vom mai putea rezista in acest ritm ametitor?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s