Protestele nu-l preocupa pe premierul-promisiune

Profesorii sunt in strada de la inceputul acestei luni in mai toate judetele, suparati ca au fost mintiti pana si de presedintele tarii, care a promulgat in 2008 Legea de marire a salariilor profesorilor cu 50%, dar pe care a uitat-o in sertarele domnului Boc, imediat dupa campania de atunci, inselati de guvernantii portocalii, la fiecare pas, in ceea ce priveste legea educatiei, avand parte aproape la fiecare doua, trei luni, de cu totul alte prevederi decat cele stabilite de sindicalisti si guvernanti la negocieri, subtiati temeinic la buzunare, de la inceputul acestui an, datorita aplicarii defectuoase a noii Legi a salarizarii unitare! Sute de mii de profesori au dat statul in judecata pentru nerespectarea legii privind marirea salariilor si au si castigat, dar degeaba! Domnul Boc refuza sa-i repuna in drepturi, invocand repetat lipsa de fonduri. Dar, in acelasi timp, bani pentru imaginea unor ministri mai sunt pe ici pe colo, mai apar chiar proiecte delirante extreme de costisitoare de sute de milioane de euro pe care domnul Boc nu ezita sa le aprobe sau achizitionari second-hand de miliarde de euro! Deci bani ar mai fi prin visteria bociana, dar nu pentru profesori deocamdata…

Pensionarii vor avea parte in curand de o noua lege a pensiilor, care va elimina acele pensii nesimtite, vesnic invocate de premierul Boc! Dar nu numai atat! Aceasta lege va reduce substantial punctul de pensie si implicit veniturile pensionarilor, va decorela calcularea acestuia de salariu mediu brut pe economie si-i va tine pe salariati la munca, pana la adanci batraneti! In conditiile in care pensiile nu mai sunt de multa vreme nici macar pasibile de o minima indexare, echivalenta a inflatiei anuale, pensionarii au toate motivele sa fie din ce in ce mai suparati pe guvernantii care le promit o viata de huzur in vorbe, dar faptele le arata amara realitate a ultimei etape a vietii lor, lasata acum, la intamplare, in mainile acestui nou stat impasibil, construit de domnii Basescu-Boc!

Dascalii si pensionarii nu sunt singurii care au iesit in strada. De Ziua Politiei, si politistii, satui de saracia lucie in care se gaseste sistemul din care fac parte, desfasurandu-si in ultima perioada cu mare dificultate activitatea, au iesit si ei sa protesteze! Politistii au atras atentia ca nu mai au bani nici macar sa cumpere hartie pentru procesele-verbale. Ei spun ca s-au saturat sa tot ascunda lipsurile din sistem. Oamenii legii au protestat fata de neacordarea unor drepturi salariale si a nerespectarii promisiunilor care li s-au facut anul trecut si an de an.

Oricat a incercat premierul Boc sa mai amane ziua decontului minciunilor utilizate in exces in programele de guvernare sau in campanii, protestele din ce in ce mai intense din aceste zile, ne demonstreaza ca acestuia i-a sosit momentul bilantului!

Nimic din ceea ce au promis guvernele domnului Boc, nu au realizat pana in prezent! Cer permanent mai mult timp, rabdare si sacrificii nesfarsite! Dar dumneavoastra, domnule Boc, de ce nu sacrificati macar poleiala in care v-ati impachetat promisiunile zilnice si care se lasa asteptate la infinit?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s