Concursul de inventivitate al guvernului Boc sufoca mediul privat

In timp ce seful misiunii de evaluare FMI, Jeffrey Franks, care compara economia Romaniei cu un pacient care a venit la spital cu febra mare: „economia romaneasca este la recuperare intensiva. (…) Economia romaneasca este ca un pacient care a venit la spital cu febra mare. Febra a disparut, insa pacientul este inca slabit”, guvernul domnului Boc mai pune niste paie pe focul  recesiunii economice!

Netinand cont nici in al treisprezecelea ceas de faptul ca experimentele inventate peste noapte si aplicate mediului privat cu inversunare tot anul trecut, au fost de-a dreptul catastrofale, – as aminti aici, numarul mare de falimente inregistrare dupa aplicarea impozitului minim -, premierul Boc anunta tot felul de noi impozite, care mai de care mai halucinante, inventate doar in speranta de a mai aduce cate un leu in plus la visteria bugetara! Dar, cum dumnealui este doar jurist, iar economistii din guvernul pe care-l conduce isi doresc poate, in realitate, ceva brevete de inventii si nu revigorarea economiei romanesti, ii amintesc domnului Boc faptul ca mai multe impozite si taxe vor avea exact efectul invers celui scontat de dumnealui!

In niciun caz, in acest mod, nu va reusi sa scoata mai multi bani de la contribuabilul privat, ci doar sa piarda din ce in ce mai multi!

Acest guvern ar trebui sa inteleaga, dupa atatea experimente esuate, ca accentul trebuie pus pe reducerea cheltuielilor si nu a veniturilor, pe stimularea investitiilor si nu pe alungarea acestora, pe sustinerea si dezvoltarea mediului privat si nu pe uciderea acestuia prin sufocare!

Noile taxe si impozite, inventate la foc continuu de guvernul actual nu vor face, pentru un mediu economic privat extrem de slabit pe fondul crizei profunde traversate de Romania, decat sa aiba ca rezultat aruncarea economiei intr-un cerc pagubos, fara nicio sansa de iesire din dezastru!

Recidivarea cu impozitul forfetar, aplicat unor categorii de prestari servicii, creaza din nou o discrepanta, in ceea ce priveste cuantumul impozitului aplicat acestora, fapt ce va avea ca efect doar falimentul in masa in domeniile respective, in aceasta perioada critica din punct de vedere financiar pentru orice intreprinzator!

Scosul banilor din piatra seaca, nu inseamna bogatie pentru visterie, domnule prim-ministru Boc, ci doar somaj, faliment si saracie!

Daca domnul Jeffrey Franks ne-a dat, nu intamplator, exemplul cu pacientul inca slabit, l-as atentiona pe premier ca, unui bolnav sau convalescent, nu-i tai ultimul firicel de oxigen, ci il conectezi la un aparat mai performant, ca sa respire din ce in ce mai bine si, eventual, ii mai administrezi si ceva vitamine, pentru revigorare!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s