Oamenii de afaceri romani aleg drumul exilului si isi muta afacerile in Bulgaria!

Criza economica ,,a plecat” demult din Romania. A ramas, din pacate, criza de competenta a Guvernului Boc, iar cifrele vorbesc de la sine. Astfel, in lipsa unor politici economice coerente, foarte multi oameni de afaceri aleg drumul exilului si-si inregistreaza afacerile in Bulgaria. De ce? Pentru ca, fata de noi, bulgarii mai au ceva coloana vertebrala. Aici, in Romania, portocalii vor cat mai multi bani la bugetul statului in secunda aceasta, pentru a-si rasplati clientela politica. Ca maine va veni potopul, nu conteaza, ca ei stau sub umbrela.

2.500 de romani platesc la bugetul Bulgariei
Deputatul PNL, Andrei Gerea a dat publicitatii o serie de cifre mai mult decat ingrijoratoare, cifre enuntate de catre presedintele Camerei de Comert si Industrie Bulgaro-Romana, in discutia avuta cu presedintele UGIR din Romania. ,,In ultima perioada, adica in mai putin de sase luni, 2.500 de companii au fost inregistrate de catre romani, in Bulgaria. Tot in aceasta perioada, in Romania se desfiintau peste 20.000 de firme” a declarat Gerea.

De ce platesc romanii la bugetul Bulgariei?
,,Domeniul legislativ din Romania este instabil si dominat in mod decisiv si iremediabil de catre politic, fata de stabilitatea legislativa din Bulgaria. In Romania, taxele sunt aproape duble fata de cele practicate in Bulgaria. Cota unica de impozitare, in Bulgaria, este de 10%, in timp ce in Romania a ramas la 16%, cu toate ca noi, liberalii, am spus ca ar trebui scazuta la acelasi nivel. Impozitul pe profit este de 10%, impozitul pe dividende – 5%. Costurile infiintarii unei societati sunt mult mai ieftine la bulgari, undeva la 400 de euro toate taxele care pot aparea” a mentionat deputatul Gerea.

Potrivit presedintelui Camerei de Comert Romano-Bulgare, schimbarea repetata a cadrului legal din Romania a dus la haos in documentele contabile ale firmelor, iar recuperarea greoaie a TVA a pus pe branci multe dintre firmele care altadata asigurau sute si mii de locuri de munca. Din dorinta de a acumula foarte mult la buget, intreprinderile mici sunt ,,arse” cu amenzi, iar impactul asupra incasarilor la buget sunt mai mult decat dramatice

,,Este un Guvern al tradarii nationale”
,,Doar domnul Boc si doamna Udrea si alti cativa tiriplici care au ajuns in Guvern nu realizeaza acest lucru. Acesti circari au ajuns sa conduca Romania, acesti circari au drept de viata si de moarte asupra mediului de afaceri, asupra pensionarilor si sanatatii din Romania. Este un Guvern al tradarii nationale” a mai comentat parlamentarul Andrei Gerea.

Sursa: bitpress.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s