Pampersii, obsesia prezidentiala

Odata cu iesirea la suprafata a minciunilor bociene, basesciene sau mai bine zis pdl-iste, presedintele Basescu nu mai pridideste sa taie din buzunarele romanilor, haotic, în toate directiile, fara niciun discernamant sau siguranta ca bumerangul socotelilor fara rost nu se va întoarce si mai puternic în capul economiei si, mai ales, al romanilor!

Dupa inopinanta descoperire a FMI ca toate-s negre în Romania si ca economia sta pe buza prapastiei colapsului, presedintele Basescu a început goana dupa solutii de economisire, care mai de care mai aberante!

Nu slabiciunile fara numar ale guvernantilor, pe care i-a tinut în brate timp de un an si jumatate, fara ca acestia sa ia macar o singura masura pentru a relansa economia romaneasca si a reduce cheltuielile, coruptia sau birocratia, au vreo importanta în motivatiile gasite de domnul presedinte acum, cand  ne spune ca sacrificiul trebuie sa se întoarca din nou la popor, ci cautarea disperata de a scoate bani din orice i se nazare dumnealui ca ar putea-o face, fara sa tina cont de consecinte, pare sa fie singura sa preocupare! Pensiile vor fi reduse cu 15%, iar indemnizatiile pentru mame cu cel putin 25% si alocatiile pentru copii, la fel!

Ce daca pensionarii vor muri de foame? Ce daca mamele nu vor mai avea cu ce sa-si hraneasca bebelusii? Domnul presedinte are o singura problema: în Romania sunt prea multi pensionari, prea multi asistati si se consuma prea multi pampersi!

Cum de s-a ajuns oare, în situatia de a da atat de multi bani pentru mame si bebelusi si la ce ne foloseste o cheltuiala atat de nechibzuita, se întreaba domnul Basescu, suparat pe ministri domnului Boc, ca nu gasesc scurgerea imensa din visterie?

În Romania se cumpara prea multi pampersi cu banii de la buget, zice domnul Basescu! Dar licitatiile trucate, contractele supraevaluate sau manevrele financiare ale clientelei de partid sau ale guvernantilor dumneavoastra nu sunt, domnule presedinte, la fel de costisitoare, sau mai bine zis, uzurpatoare, pentru un buget de criza?

La revarsarea nervilor prezidentiali pe risipa de pampersii pe banii statului portocaliu, oficialii din Ministerul Muncii au si iesit cu propunerea de a plafona indemnizatia mamelor la suma de 600 de lei, asa cum era anterior!

Doar în urma inflamarii opiniei publice si a anuntului protestului mamelor, guvernantii pdl-isti s-au gandit sa mai înmoaie inima mamelor si sa le faca un cadou nesperat: o reducere de doar 25% a acestei indemnizatii!

Potrivit datelor înregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Vi se pare, domnule Basescu, o cifra atat de impresionanta, cea de 200.000 de mame, care beneficiaza de 85% din venitul pe care l-au obtinut muncind, pana ce au dat nastere bebelusilor aflati acum în îngrijire?

Faptul ca indemnizatia pentru mame de 85% din venit, a avut chiar o usoara relevanta în ceea ce priveste cresterea natalitatii, într-o Romanie aflata de 20 de ani într-un  declin demografic îngrijorator, nu pare sa fie un argument suficient de pertinent, domnule Basescu, astfel încat, solutiile dumneavoastra de austeritate sa nu intre cu foarfeca si în pampersii bebelusilor si în buzunarele mamelor lor?

Publicitate

Un gând despre &8222;Pampersii, obsesia prezidentiala&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s