Lectia de competenta a guvernului bulgar pentru premierul Boc

Dupa ce in 2009 economia Bulgariei a scazut cu 5%, in 2010, guvernul vecin anunta deja crestere economica, modesta, este adevarat, dar e vorba despre crestere! Iar datele prezentate despre economia acesteia sau sustinerile publice ale ministrilor bulgari, nu sunt minciuni sfruntate precum cele practicate de guvernantii autohtoni!

La noi, vina prapastiei in care se prabuseste cu viteza Romania, apartine tuturor, probabil si raposatului Ceausescu, dar, in niciun caz domnului Boc sau guvernelor acestuia!

Bulgaria este condusa de un guvern de dreapta, din luna iulie a anului trecut si, chiar din primele doua saptamani de guvernare, acesta a reusit sa reduca cheltuielile bugetare cu 15%!

Ce spuneti despre aceasta eficienta dovedita cu fapte reale, domnule prim-ministu Boc? Dumneavoastra de ce nu ati luat absolut nicio masura in acest sens, ba dimpotriva, ati dantuit, cat ati putut de frenetic, cu contractele fabuloase, din banii publici si cu nepasarea la purtator?

Bulgaria nu are nevoie de un acord cu FMI! Nu taie drastic pensiile si salariile, ci reduce cat se poate de frecvent, celelalte cheltuieli!

„Restructurarea initiala a cheltuielilor publice ne-a ajutat sa depasim situatia dificila de la sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010, situatie complicata si de evolutiile din Grecia”, ne spune ministrul de finante al Bulgariei.

Guvernantii vecini au redus numarul de posturi din sistemul bugetar si vor continua acest lucru, pana la sfarsitul acestui an, au redus si continua cu reducerea cheltuielilor administrative, dar nu se vor atinge nici  de salarii, nici de pensii!

Bulgaria ne demonstreaza ca se poate si altfel! Si ei au fost loviti de criza, dar au reactionat prompt, nu au lasat lucrurile sa se degradeze, asa cum s-a intamplat la noi! Intr-un timp foarte scurt, guvernul instalat la Sofia a luat masuri rapide, pe care le-a si aplicat imediat si rezultatele se vad deja in economie! Cheltuielile sunt reduse sistematic, fiscalitatea este, de asemenea, relaxata iar somajul a scazut si el in ultimele trei luni in Bulgaria; la noi, toate sunt pe un trend de crestere vertiginos in continuare! La sfarsitul lui februarie, rata somajului era de 10,3%, acum se situeaza la 9,7% in Bulgaria. De asemenea, la vecini, exporturile sunt in crestere de aproape cinci luni si stimuleaza recuperarea in sectorul productiv care a inceput, la randul lui, sa creasca, iar sectorul bancar are  si el o tendinta de recuperare. Previziunile guvernului bulgar arata ca, la sfarsitul anului, Bulgaria va avea o crestere economica de 1%! Si toate acestea, intr-un mod absolut logic si in deplina concordanta si cu propunerile PNL pentru iesirea din criza, pe fondul reducerilor de taxe si impozite!

Ati fost informat, domnule Boc? Este vorba de 10% cota unica, 5 % impozit pe dividende si alte facilitati fiscale, in Bulgaria.

Din pacate, la acest succes al guvernului bulgar contribuie din ce in ce mai multe firme romanesti, care isi muta activitatea la sud de Dunare, atrase de mediul economic de acolo.

Faptul ca ignorati cu buna stiinta acest lucru si ca, de un an si jumatate, de cand guvernati tara, refuzati sa veniti cu un program anti-criza, ma face sa cred ca dumneavoastra si colegii dumneavoastra, Berceanu, Videanu, Udrea si, ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Traian Basescu, faceti parte dintr-o conspiratie anti-nationala, dintr-un guvern al tradarii nationale, aflat in slujba exclusiva a banului, a interesului material strict personal!

Diferenta dintre noi si vecinii nostri, bulgari consta in faptul ca ei au avut parte de un guvern serios, competent si in stare sa intervina imediat, din primele saptamani de guvernare, cu masuri pertinente, desi acesta nu are niciun an de cand s-a instalat, iar noi, romanii, am primit in dar, multa tergiversare, timp de patru guvernari bociene, cantitati industriale de minciuni si o reala incompetenta, afisata la fiecare pas guvernamental!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s