Perdeaua de fum a remanierii

Stagiunea teatrului pdl-ist a debutat la inceput de toamna cu multa agitatie, asa cum ne promisese presedintele Basescu, dar si cu cel mai ieftin scenariu cotrocenist, doar o biata fumigena refolosita!

De la scenele pline de adrenalina, precum cererea demisiei premierului Boc de catre suflatorii prezidentiali, s-a ajuns, in final, asa cum era in realitate de asteptat, la o remaniere second-hand, in care tehnocratii-specialisti din guvernul Boc IV au fost inlocuiti cu cei mai nesemnificativi oameni culesi peste noapte, dupa mai multe zile de scandal, de prin cotloanele marelui partid guvernamental!

Singura trasatura comuna a noilor ministri investiti la foc automat de catre presedintele Basescu este aceea ca  sunt cu totii parlamentari, dar nu de prima mana, ci proveniti din zonele de influenta ale greilor din partid.

Ce conteaza ca noii veniti nu au nici jumatate din pregatirea si experienta remaniatilor si nu s-au facut niciodata remarcati prin activitatea lor in Parlament si nici macar in media prin vreo declaratie pertinenta, referitoare la domeniile arzatoare pe care le vor conduce de acum incolo?

Altadata presedintele studia cu mare atentie mapa profesionala a potentialilor ministri si se impotrivea cu vehementa oricarei incercari a unui alt premier de a propune un ministru mai mult sau mai putin calificat, invocand de fiecare data necesitatea competentei si integritatii acestora si, mai ales, impactul experientei lor asupra binelui cetatenilor!

In prezent, pe domnul Basescu nu-l mai intereseaza poporul, ca dovada graba cu care a tinut sa ia acele decizii de austeritate inventate si sustinute cu toata incapatanarea, pana la capat, de dumnealui, masuri care se dovedesc acum profund nefolositoare visteriei guvernamentale, tot mai vaduvite, in fiecare luna, de multe miliarde de lei la colectare!

Chiar daca aceste masuri au fost cele mai grele din toata Europa si cele mai impovaratoare pentru buzunarele romanilor, presedintele n-a fost miscat in vreun fel de tavalugul de consecinte nefaste asupra celor mai multe familii si nici n-a tinut vreo clipa cont de avertizarile  noastre  ca maririle de taxe si impozite vor avea efectul invers celui scontat! Demonstratia nepasarii prezidentiale si a incompetentei guvernelor portocalii se poate traduce printr-o prima consecinta negativa: deficitul bugetar a crescut cu aproape 2 mld. lei de la aplicarea masurilor de austeritate fiscala! Acesta a crescut in luna iulie mai mult decat in iunie, in pofida masurilor de austeritate fiscala adoptate de guvern, care nu au facut altceva decat sa afecteze mediul de afaceri si sa saraceasca populatia! Dar de ce sa-i mai pese presedintelui daca ceea ce decide este bine sau rau pentru cetateanul roman sau pentru economia tarii? Nu mai are de ce! Este evident faptul ca, in lipsa unei mize electorale directe, pentru domnul presedinte Basescu a devenit primordiala doar conservarea dublei sale puteri la varful partidului portocaliu si la fraiele guvernului, iar  poporul a ramas la fel de nesemnificativ ca si noii ministri pe care acesta i-a investit fara nicio urma de impotrivire!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s