Care este pretul unui nou acord cu FMI?

Desi de vreo 20 de ani incoace ne credeam o tara democratica si extrem de independenta dupa ruperea jugului comunist, in realitate, dependenta noastra de  alti coordonatori, a devenit insurmontabila in ultima vreme!

Spre deosebire de noi, vecinii nostri bulgari, confruntati si ei, ca si intreaga lume mondiala, cu o criza economica si financiara fara precedent, ne-au demonstrat tuturor ca pot fi proprii lor stapani cand vine vorba de reforme, de masuri si de mentinerea economiei pe linia de plutire!

Numai noi avem nevoie de asistenta permanenta, caci un popor de asistati, asa cum ne eticheteaza presedintele Basescu, nu poate trai decat legat ombilical de altii, mai mari, mai importanti, mai in stare sa ia decizii pentru noi!

Asa s-a intamplat cu autostrazile – vezi cazul Bechtel -, cu dotarea Armatei Romane cu avioane de lupta – vezi cazul F16 – si, mai nou, cu banii imprumutati pe datorie de Romania, bani care nu pot proveni din alta parte decat de la FMI si nu oricum, ci cu acceptarea unor drastice conditii, care se dovedesc, ulterior, mai mult decat paguboase si cu efecte chiar dramatice pentru economia romaneasca! Dar nu conteaza, ne spun atat presedintele cat si docilul sau premier: nu acest lucru este important, ci deficitele, credibilitatea, indeplinirea tintelor impuse etc.

Ce daca asa-zis-ul colac de salvare pe care ni-l tot arunca FMI si pe care portocalii l-au clamat ca vital, ne-a transformat intr-o falimentara epava, care nu mai gaseste nicio cale de supravietuire, indiferent cu cate sacrificii este obligat poporul roman sa indure acest furtunos cosmar, presedintele Basescu ne-a anuntat deja ca vrea un alt acord!

Degeaba i-am atentionat atat, noi cei din opozitie, cat si toti analistii lucizi, ca falimentele tarilor semnatare de acorduri cu FMI au fost iminente si imposibil de ocolit peste tot, guvernantii domnului presedinte Basescu au decis, la cererea expresa a acestuia, ca noi, romanii, nu putem respira altfel decat conectati la supravegherea nefasta a Fondului si asta pentru totdeauna!

Guvernele domnului Basescu au luat banii, multe miliarde de euro, fara sa ne consulte si fara sa ne demonstreze eficacitatea imprumutului in vreun fel, iar noi, toti ceilalti, am platit deja factura incapacitatii acestor ultime cinci guverne, de a ne mentine pe propriile noastre picioare, cu taieri majore de venituri, cresteri grandioase de taxe si impozite, falimente in lant, somaj in masa, blocaje de tot felul si proteste disperate si vom mai plati, multe alte facturi interminabile, cu dobanzi rostogolite la nesfarsit!

Seful misiunii de evaluare, sustinea, de curand, ca board-ul FMI nu va aproba eliberarea transei urmatoare decat dupa ce Romania va indeplini anumite conditii, anume plata arieratelor, in valoare de 2 miliarde de lei, si aprobarea Legii pensiilor.

Presedintele Basescu a comandat atingerea acestor noi tinte supusilor sai de serviciu, care s-au executat fara sa puna intrebari, prin metode originale, neviciate de prea multe mustrari de constiinta: o parte din datorii s-au platit instant, din banii economisiti din salariile bugetarilor, dar numai acolo unde factura incasatorilor este portocalie, iar Legea pensiilor a fost dezbatuta si adoptata, la pachet, intr-o singura zi, cu voturi imaginare si fraude pe banda rulanta!

Nu conteaza mijlocele, ci scopul pentru presedintele Basescu: daca Fondul cere, Romania da tot ce poate! Doar are de luat…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s