Comunicat de presa cu privire la pozitia PNL fata de decizia presedintelui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii

Partidul National Liberal considera ca decizia presedintelui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului Legea privind sistemul unitar de pensii este doar un exercitiu de imagine, seful statului urmarind doar sa pozeze in aparatorul pensionarilor.

,,Remarcam, totusi, ca modul in care presedintele a considerat legea – ca fiind una adoptata in mod legal si neavand probleme de constitutionalitate, il face pe Traian Basescu aparatorul fraudei din Parlament. Presedintele isi asuma, astfel, in mod direct, frauda prin care aceasta lege a fost adoptata in Parlament”, a declarat, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PNL si purtator de cuvant al partidului, Mihai Voicu.

Liderul liberal a subliniat faptul ca subiectul pentru care legea a fost retrimisa Parlamentului spre reexaminare nu este singura chestiune care ridica probleme. ,,Prevederile pe care am dori sa le corectam sunt mult mai multe, in special modul de calcul al pensiei si modul in care sunt afectate, spre exemplu, pensiile militarilor”, a precizat vicepresedintele PNL.

Mihai Voicu a apreciat ca exista posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa fi luat aceasta decizie de teama suspendarii, avand in vedere faptul ca, acum exact 17 zile, seful statului sustinea in fata Parlamenului egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei la 65 de ani iar acum a sustinut contrariul. ,,In cazul in care a fost asa, ii transmitem presedintelui propriile sale vorbe din campania electorala: De ce ti-e frica, nu scapi!”

Liderul liberal a aratat ca PNL trebuie sa-si inteteasca demersurile pentru depunerea de urgenta a unei motiuni de cenzura. ,,De asemenea, suntem convinsi ca un viitor guvern, in care PNL va avea putere de decizie, va modifica radical aceasta lege a pensiilor, introducand toate acele puncte pe care le-am sustinut la comisii si in plen si care au fost respinse prin frauda”, a mai spus vicepresedintele PNL.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s