Inca o piatra atarnata de gatul Romaniei: inflatia supraponderala!

In cei doi ani de guvernari din ce in ce mai diluate ca si calitate, fara niciun gram de discernamant si fara nicio urma de viziune, domnul Boc, conducatorul acestora spre pierzanie, a facut pana in prezent tot ce a putut ca sa obtina cele mai slabe rezultate din Europa, in mai toate domeniile!

Suntem primii din coada la cat mai multe categorii de performante nule, printre care si cresterea fulminanta a inflatiei! Si, bineinteles, toate acestea nu se datoreaza hazardului si nici macar ghinionului nesfarsit abatut asupra tarii noastre, ci doar masurilor de austeritate gresite, impuse de-a valma de catre premierul Boc, la comanda cotrocenista, fara a lua niciun moment in calcul consecintele zguduitoare care se vor declansa in lant in urma aplicarii lor! Astfel, cresterea economica mult promisa din 2009 si pana acum nu se mai intrezareste deloc in acest an, nici macar in cele mai optimiste previziuni, ci doar scaderea se prefigureaza! Probabil, cea sub 2,5% va fi mai mult ca sigur brevetata din nou, cu toata indemanarea aflata la dispozitia guvernelor domnului Boc! Si mai mult decat atat, tavalugul consecintelor nefaste creste inspaimantator de la o luna la alta: falimente pe banda rulanta, somaj amenintator, spitale in colaps, investitii zero si multa, foarte multa saracie!

Una dintre masurile de austeritate care face foarte mult rau economiei autohtone si care a fost impusa Romaniei cu ochii inchisi de catre decidentii in drept este aceea a cresterii bruste a TVA de la 19 la 24%. Ca urmare a majorarii taxei pe valoarea adaugata in vara acestui an de catre cuplul fara scrupule format din domnii Basescu-Boc, Banca Nationala a Romaniei a pierdut si in 2010 razboiul cu inflatia si acest lucru nu se reflecta doar in indicatorii statistici, ci si in scaderea drastica a consumului, deci in oprirea motoarelor economiei!  Prognoza privind inflatia pentru finalul acestui an a fost revizuita in sens pozitiv, la 8,2%, de la 7,8%, cat se estimase ultima data.

Aceasta noua piatra atarnata de domnii Basescu si Boc de gatul Romaniei l-a infuriat si pe guvernatorul BNR, domnul Mugur Isarescu,  care a realizat brusc ca toata munca sa si a BNR din ultimii ani s-a dus cu toata viteza pe  apa Sambetei si si-a expus supararile in mod surprinzator in public: „Corectia pe usa din dos a inflatiei nu este acceptabila pentru o tara din UE”(…) „Romania trebuie sa iasa din iluzia aceasta, ca isi poate rezolva problemele structurale pe calea inflatiei.”

Ar fi trebuit ca domnul Boc sa tina seama – macar sub presiunea importantei functiei pe care o detine – de faptul ca un premier are cu mult mai multa responsabilitate decat aceea de a-si inclina coloana si de a accepta tacit orice i se cere, indiferent de urmari!

Ar fi trebui ca domnul Boc, daca tot tine cu dintii de primul scaun de la Palatul Victoria, sa inteleaga ca raspunde pentru tot ceea ce face si ca buzunarele a 22 de milioane de romani saracesc crunt pe zi ce trece din cauza nepasarii dumnealui!

 

Publicitate

Un gând despre &8222;Inca o piatra atarnata de gatul Romaniei: inflatia supraponderala!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s