Mediul privat din Romania se poate baza doar pe liberali!

Sesiunea extraordinara a Camerei a fost declarata incheiata dupa adoptarea Legii ANI, in conditiile in care Comisiile de Buget, Finante si Juridica au decis sa amane pentru toamna finalizarea discutiilor pe cele doua propuneri legislative liberale care se mai aflau pe ordinea de zi a plenului. Deputatii din Comisia Buget, Finante si Comisia Juridica au decis, luni dupa-amiaza, la propunerea PDL, sa amane pentru sesiunea din toamna finalizarea discutiilor pe cele doua propuneri legislative liberale privind o serie de masuri economice anticriza, si adoptarea unor rapoarte.

Propunerea de amanare a fost formulata de deputatul PDL Petru Calian care a invocat corelarea cu prevederile directivei mentionate, decizia fiind luata cu 28 de voturi „pentru” si 20 de voturi „impotriva”.

Dupa anuntarea votului la Legea ANI, Anastase le-a multumit deputatilor pentru participare, mentionand ca se vor revedea in plen in sesiunea din toamna.

PNL a promovat in Parlament doua solutii de natura sa relanseze activitatea economica in mediul privat: reducerea datoriilor statului catre agentii economici si reducerea unor taxe si impozite, precum introducerea TVA de 5% in domeniul constructiilor. Acest fapt demonstreaza ca mediul privat din Romania se poate baza doar pe liberali, singurul partid care ii reprezinta interesele.

PDL, prin parlamentarii sai, a sabotat in permanenta adoptarea acestor masuri. Chiulul deputatilor PDL de la sedinta Comisiilor juridica si de buget-finante confirma faptul ca guvernarea Basescu – Udrea – Boc este complet dezinteresata de relansarea activitatii economice in mediul privat. Singura preocupare a guvernarii Basescu – Udrea – Boc este sufocarea mediului privat cu taxe si impozite in scopul de a aduna cat mai multi bani la bugetul de stat, bani dirijati catre clientela politica a PDL.

Amanarea solutiilor propuse de PNL de catre comisiile de buget-finante si juridica reprezinta o sansa ratata pentru ca activitatea economica din mediul privat sa se revigoreze cat mai repede.

Incompetentii din guvernarea Basescu – Udrea – Boc nu reusesc sa inteleaga faptul ca un mediul privat paralizat inseamna in realitate mai putini bani la bugetul de stat. Actualii guvernanti refuza sa-si respecte pana si angajamentele pe care singuri si le-au luat in fata FMI, printre care se numara reducerea arieratelor din economie.

Ca reprezentant al intereselor clasei mijlocii productive din Romania, PNL va face uz de presiunea publica, cu precadere a mediului privat, pentru ca solutiile liberale de relansare a economiei reale sa fie promovate in Parlament.

De aceea, alaturi de presedintele Crin Antonescu si ceilalti parlamentari liberali, voi depune in aceasta toamna, la Parlament, zecile de mii de semnaturi ale cetatenilor care sustin masurile liberale in cadrul campaniei Noi facem economie.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s