Parlamentarii PDL dovedesc încă o dată că sunt lipsiţi de onoare şi caracter

,,Parlamentarii PDL dovedesc încă o dată că sunt lipsiţi de onoare şi caracter – aceasta este concluzia la care a ajuns deputatul PNL de Argeş Andrei Gerea, după ce luni, în plen, oamenii puterii şi-au încălcat cuvântul dat cu puţin timp înainte.

Practic, în discuţiile pe comisii, parlamentarii puterii au acceptat în unanimitate un amendament propus de către opoziţie. Potrivit amendamentului, în 2011, ordinea alocării sumelor prevăzute în bugetele ordonatorilor principali de credite către unităţile administrativ-teritoriale urma să fie la modul următor: achitarea facturilor restante către ordonatorii de credite, asigurarea cofinanţării proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute şi pentru investiţii noi. Numai că luni, în plen, oamenii lui Boc au fost loviţi brusc de amnezie, respingând, la vot, o măsură care ar fi asigurat nu doar transparenţa cheltuirii banului public, dar ar fi venit în sprijinul real al administraţiilor locale conduse nu doar de PNL şi PSD, ci şi de oameni ai PDL.

,,Asistăm la o nouă bătaie de joc pe banii cetăţenilor. Noi, parlamentarii PNL, alături de colegii de opoziţie, am explicat puterii cât de important este să ne achităm de datoriile restante şi abia apoi să demarăm lucrări noi. Era o promisiune pe care însuşi Guvernul Boc o făcuse tuturor românilor încă dinainte de accesarea primului împrumut de la FMI. Dacă în discuţiile pe comisii, parlamentarii PDL au fost convinşi de importanţa unei astfel de prioritizări a bugetului pe 2011, însuşi ministrul Finanţelor declarându-şi susţinerea, la votul în plen au demonstrat încă o dată ce era de demonstrat: că sunt nişte oameni lipsiţi de cuvânt şi de caracter, nişte oameni uşor de manevrat şi manipulat, şi care nu servesc nici pe departe interesele cetăţenilor care le-au acordat votul. Practic, PDL a realizat bugetul pe 2011 funcţie de un singur criteriu, cel al buzunarului propriu şi al clientelei politice pe care o deserveşte a declarat parlamentarul liberal Andrei Gerea.

Anunţul că amendamentul parlamentarilor din opoziţie a fost respins în plen cu 49 de voturi ,,pentru”  şi 143 de voturi ,,împotrivă” a determinat protestul parlamentarilor PNL şi PSD. Un protest care, din păcate, se loveşte de rezistenţa unei puteri care a renunţat demult să-şi mai asculte propria conştiinţă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s