Primariile PDL au primit cei mai multi bani in 2010

Municipiile care au primit cei mai multi bani in 2010 din Fondul de rezerva sunt conduse de primari PDL. Potrivit unui comunicat emis de Institulul pentru Politici Publice (IPP), cei mai multi bani din rezerva Guvernului au fost virati catre Piatra Neamt, Cluj-Napoca si Suceava.

Piatra Neamt a primit anul trecut 6.378.000 lei (aproximativ 1,5 milioane euro) din Fondul de rezerva, Cluj – Napoca – 6.200.000 lei (aproximativ 1,45 milioane euro), iar Suceava – 4.500.000 lei (aproximativ 1 milion euro). Potrivit constatarilor IPP, primarii partidului majoritar din coalitia de la guvernare au fost favorizati. 61% din sumele din Fondul de rezerva au mers catre municipiile care au primari apartinand PDL. 18% au fost acordate primariilor PSD, 9% – catre PNL, 5% – catre UDMR si alti 5% – la primariile PNTCD.
In total, primariile de municipii conduse de primari PDL au primit in anul 2010 peste 11 milioane de euro, de 2,3 ori mai mult decat localitatile conduse de primari PSD (3,19 milioane de euro) si PNL (1,48 milioane de euro) la un loc.
In orase, situatia este similara. 61% din sumele de la Fondul de rezerva destinate oraselor au mers catre primariile PDL. 12% au fost virate catre orasele conduse de PSD, 8% – la PNL, 8% – catre PNTCD si cate 3 procente au mers la primarii UDMR, PNG sau conduse de independeti.
Din 216 orase, 137 au primit bani din Fondul de rezerva din care 63 sunt conduse de primari PDL (46%), 27 sunt localitati cu primari PSD si 22 – PNL, restul imparatindu-se localitatilor unde primarii apartin altor formatiuni politice.
Potrivit IPP, alocarile cele mai mari au fost facute in ultimele zile din an, atunci cand atentia publicului si a presei era indreptata catre alte teme. Astfel, prin Hotararea de Guvern nr. 1379 din 28 decembrie 2010, s-au alocat nu mai putin de 177.000.000 lei – aproximativ 41 milioane de euro. Printre autoritatile locale care au primit sume importante pentru acoperirea cheltuielilor curente se numara cele conduse de reprezentanti ai puterii: judetele Dambovita si Caras – Severin, fiecare primind cate 6.000.000 lei (aprox. 1,4 milioane de euro).
IPP atrage atentia asupra faptului ca Guvernul a continuat sa trimita autoritatilor locale si in 2010 sume din Fondul de rezerva pentru proiecte locale, neglijand scopul pentru care a fost infiintat acest Fond, respectiv pentru cheltuieli neprevazute sau urgente ale autoritatilor locale.

Sursa: realitatea.net

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s