Romania transformata de echipa Basescu-Boc intr-un azil de batrani!

Cea mai socanta echipa din Romania, cea a domnilor Basescu-Boc, a decis inchiderea sistemului de sanatate, in contul modernizarii acestuia: din cele 435 de spitale existente, 111 se vor comasa cu altele, iar 71 vor deveni camine pentru batrani!

Nici pacientii, nici medicii din aceste spitale nu intrevad rezultatele bune ale acestor comasari sau desfiintari si spun ca aceasta decizie nu are nicio legatura cu logica, deoarece majoritatea comasarilor sunt extrem de controversate, din punctul de vedere al corelarii activitatii si profilului unitatilor respective, iar caminele de batrani nu sunt nicidecum cu mult mai necesare decat  fostele spitale, pentru a fi infiintate intr-un numar atat de mare!

In conditiile in care, in acest moment, in toate spitalele din Romania nu sunt locuri libere, fiind internati de cele mai multe ori la gramada bolnavii si apoi distribuiti mai multi intr-un pat – la fel ca pe taramurile africane mai sarace -, ce sens are oare aceasta reducere drastica a numarului de paturi din spitale?

Ce ar trebui sa faca romanii care vor avea nevoie totusi de spitalizare si nu vor mai gasi niciun loc liber in vreunul din putinele spitale ramase in Romania?

Credeti, domnilor presedinte si premier, ca romanii, tot mai saraciti de dumneavoastra si din ce in ce mai grav bolnavi din cauza neputintei, a miilor de probleme aparute peste noapte in viata lor si a imposibilitatii de a se trata la timp, ar mai gasi si resurse sa plece pe alte meleaguri pentru a primi tratamentul necesar?

Dupa ce medicii au fost jigniti frecvent, decredibilizati si pusi pe fuga de insusi presedintele tarii, iar meseria de medic sau cea de asistent medical a fost dusa definitiv in derizoriu de catre nefastele guvernari portocalii, care n-au stiut altceva decat sa discrediteze orice domeniu si sa saraceasca pana la limita suportabilitatii orice salariat, aveti impresia, domnilor Basescu si Boc, ca ati reusit modernizarea sistemului de sanatate si ati tratat toate hibele majore ale acestuia cu mare succes, prin toate aceste decizii haotice, fara niciun rezultat palpabil?

Mai sunt o multime de lucruri de schimbat in domeniul sanatatii, iar dumneavoastra, domnilor portocalii, in loc sa pastrati ceea ce ati gasit bun si reformat substantial deja sau mentinut in stare foarte buna de functionare – cum sunt unele spitale romanesti devenite performante si fara datorii sau  cum este medicina de familie, cu un important rol in preventie, care fusese destul de bine sustinuta pana in 2008 – ati reusit, in mod sistematic, sa puneti totul pe butuci! Definitiv!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s