Cum iese si intra turismul romanesc in criza de la o ora la alta…

In ultimii doi ani, romanii au avut parte de cinci guverne portocalii, unul mai haotic si mai aducator de degringolada si falimente decat celalalt!

Dar, oricat de penibile si dezastruoase ar fi fost faptele acestora, domnul Boc nu se da inca plecat de la Palat, iar ministrii sai, veniti direct de pe podiumul concursurilor de amatorism perfect, insista sa arunce in ochii romanilor praful reformei lor fara sfarsit si  ploaia lor de intentii aberante, fara forma si fond, intentii care nu au fost niciodata transpuse in rezultate pozitive, ci numai in esecuri pe banda rulanta!

In aceste zile, atat rezistentul la intemperii basesciene, premierul Boc, cat si vedeta celor cinci guverne ale sale, doamna ministru Udrea, ne-au anuntat, pe rand, ca am iesit din criza!

Domnul Boc a vazut, in sfarsit, luminita de la capatul tunelului portocaliu si ne-a prevestit, din nou, iesirea Romaniei din recesiune, odata cu venirea primaverii, iar doamna Udrea, datorita frunzelor investite prin ministerul sau in domeniu, a reusit sa scoata turismul din criza…

Doamna Elena Udrea, ne-a anuntat triumfatoare, saptamana trecuta ca, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, atat hotelurile, cat si agentiile de turism au inregistrat cresteri ale contributiei in PIB in fiecare din cele patru trimestre ale anului 2010. Astfel, potrivit doamnei Udrea, „turismul romanesc a reusit sa iasa din criza”! (…) „In ultimele raportari ale INS la capitolul servicii, contributia in PIB pentru 2010 la categoria turoperatori a avut o crestere de 14,9% in trimestrul unu, 8,2% in trimestrul al doilea, 24,1% in trimestrul al treilea si 37,2% in ultimul trimestru”.

Probabil doamna Udrea este ministru intr-o alta tara nestiuta de noi si inventata de dumneaei, deoarece este contrazisa chiar de Presedintele ANAT, doamna Corina Martin, care a declarat in aceeasi zi, intr-o conferinta de presa, ca vanzarile agentiilor de turism din Romania au scazut, anul trecut, in medie cu 15 la suta fata de 2009, intrucat multi romani fie au renuntat la vacante, fie au cumparat pachete turistice mai ieftine, care au inclus mai putine zile de cazare.

Doamna Corina Martin a dat ca principal exemplu scaderile de vanzari inregistrate pe litoralul romanesc, care concentreaza aproximativ 46 la suta din capacitatea de cazare a Romaniei. Astfel, in  anul 2010, pe litoralul romanesc s-au inregistrat scaderi ale vanzarilor cu 18 la suta fata de anul 2009, in conditiile in care si in anul 2009 se inregistrasera scaderi de 15 procente fata de anul anterior!

Deci, despre ce iesire din criza ne vorbeste doamna ministru Udrea, care are de gand sa mai investeasca pana in 2015 vreo doua sute de milioane de euro, eventual in alte frunze, dar si in niste ingeri, care sa aduca cati mai multi turisti in raiul saraciei lucii, creat in Romania cu ajutorul substantial al doamnei in cauza si al colegilor sai binefacatori doar cand vine vorba de propriile buzunare de partid?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s