Stimularea mediului privat prin sufocare, politica de facto a premierului Boc!

In ultimii doi ani de portocalizare intensa a Romaniei am auzit, cu o frecventa iesita din comun, aproape din cinci in cinci minute, in orice interventie publica a guvernantilor domnului Boc sau a sa personala, cum ca toate cele cinci guverne conduse de dumnealui s-au straduit din rasputeri sa usureze viata mediului privat, sa stimuleze economia si sa atraga cu magnetul guvernamental noi investitii!

Dar, in realitate, premierul Boc nu a facut nicio miscare pertinenta in a rezolva in vreun fel blocajele economice si financiare datorate in principal neachitarii arieratelor, ajunse deja la cote alarmante!

La inceputul anului, domnul Boc a solicitat Minsterului de Finante, Ministerului Justitiei, ANAF, dar si altor ministere care au in portofoliu companii cu datorii istorice, precum Transporturile si Economia, sa prezinte solutii de reducere a volumului de arierate in cel mult o saptamana. Dar saptamanile trec si solutiile nu le prezinta sau utilizeaza nimeni din guvern, iar blocajele continua sa sufoce economia si agentii economici, din cauza datoriilor fara precedent pe care statul nu si le onoreaza la plata!

Si seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, domnul Jeffrey Franks, a tras un semnal de alarma zgomotos in acest sens, declarand recent ca datoriile restante ale companiilor de stat insumeaza echivalentul a 5% din PIB, facturile neplatite constituind o frana majora pentru cresterea economica a Romaniei, crestere pe care domnul Boc nu mai pridideste sa ne-o vesteasca lunar si preaslaveasca necontenit!

Avand in vedere nivelul prognozat de autoritati pentru PIB-ul din 2010, de 511 miliarde lei, rezulta ca valoarea arieratelor companiilor de stat se ridica la peste 25 de miliarde lei (aproximativ 6 miliarde de euro), o suma impresionanta pentru pagubitii agenti economici, suferinzi oricum de pe urma masurilor de austeritate luate de-a valma!

Mai nou, mediului privat, blocat de cel mai rau platnic guvern, dar si cetatenilor saraciti de austeritatea impusa fortat de acelasi guvern – care cu o mana se indatoreaza si cu cealalta cheltuie excesiv -, li se scot ochii cu furculita deconspirarii coruptilor din toate vamile si li se justifica sacul gol din visteria statului, prin gonflarea inchipuita a buzunarelor unor sindicalisti!

Povesti de adormit copii de gradinita am mai auzit si prin campaniile portocalizate, cand se mutase paradisul in Romania! Dar a justifica permanent incompetenta si prostia cu inventarea unor apocaliptici tocatori de bani ai statului, mereu invizibili si niciodata trasi la raspundere, este deja varianta cea mai rasuflata la care mai poate apela domnul Boc si echipele sale falimentare! Competenta se demonstreaza cu fapte, domnule prim-ministru, nu cu basme si acuzatii fantasmagorice!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s