Guvernul Boc ataca mediul privat prin umflarea arieratelor

In loc sa administreze cat mai rapid cateva guri de oxigen economiei si mediului privat prin facilitati fiscale sau prin achitarea tuturor datoriilor, lasandu-le sa respire din nou, in mod natural, statul, prin guvernele domnului Boc, nu au facut altceva, in cei doi ani de guvernari aducatoare de blocaje interminabile si falimente masive, decat sa sufoce pana la moarte clinica tot ceea ce mai supravietuia in tara asta!

Toate firmele din Romania sufera enorm din cauza lipsei acute de lichiditati, care s-a amplificat fantastic de tare in acesti ani de guvernari portocalii improbabile, in care venituri importante din visterie au fost redirectionate, cu preponderenta, nu acolo unde trebuiau sa ajunga, la cei care aveau de incasat in mod curent, ci catre pusculitele de partid sau catre cele ale contributorilor ferventi ai acestuia!

Performanta economica cu care se lauda non-stop premierul Boc, in ceea ce priveste iesirea din recesiune si reducerea deficitului bugetar are la baza o metoda subversiva, nerecunoscuta oficial, care consta in neachitarea datoriilor si acumularea de arierate imense!

FMI a transmis si el ca este foarte ingrijorat in privinta problemei arieratelor sectorului public, care afecteaza si sectorul privat si revenirea economiei: „Suntem foarte ingrijorati in privinta problemei arieratelor si dupa cum stiti exista si o actiune precursoare in acest sens. Am lucrat progresiv. Aceasta este o chestiune pe care vom continua sa o subliniem: a avea arierate in sectorul public nu face rau numai sectorului public, ci si celui privat si revenirii”, a atras atentia seful misiunii FMI in Romania, domnul Jeffrey Franks!

Toata lumea – patronate, sindicate, investitori, FMI – cere necontenit guvernului Boc sa deblocheze economia prin achitarea arieratelor, dar domnul Boc se face ca n-aude sau nu intelege ce i se solicita, desi chiar dumnealui isi soma recent colegii de cabinet sa vina cu solutii in acest sens!

Dar adevarul practicilor efective de care se foloseste premierul Boc ca sa-si demonstreze abilitatile de a tine economia in frau in fata FMI si de a reduce deficitul este cu totul altul, decat cel ce ni se arunca pe post de justificari penibile deja! Este vorba de o joaca incredibila de-a hocus-pocus: uite plata datoriilor, care, de fapt, nu se face deloc! Si consecintele acestui nou tip de furt guvernamental nu sunt putine: din ce in ce mai multe companii sunt fortate sa intre rapid in insolventa, din cauza blocarii intentionate a lichiditatilor de care au atata nevoie ca sa supravietuiasca!

Iar in ultimele saptamani odata cu asa-zisa prindere a coruptilor din vami se poate face o socoteala foarte simpla unde sunt banii pe care se plange domnul Boc ca nu-i are: miliarde de euro sunt fraudati efectiv prin economia subterana cu fructe, legume, tigari, alcool, carburanti si tot ce se mai poate!

Si cine ar trebui sa se preocupe de eradicarea acestui fenomen devastator, care inghite tot ceea ce i se cuvine economiei reale? Probabil romanii, platitori de taxe si impozite si nu domnii Blejnar, Ialomitianu, Boc si ceilalti care ne guverneaza atat de eficient

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s