Campania de minciuni a domnului Boc

In virtutea ciolaniadei portocalii, cu iz fetid de asa-zise alegeri interne la partidul capusa, zis si PDL, supravegheata si dirijata partinitor de presedintele Basescu, domnul Boc colinda judetele cu pretextul vizitelor de lucru prim-ministeriale, dar care inseamna in realitate, o mascata oportunitate de a-si face campanie de partid, pe baza asa-ziselor sale magnifice realizari guvernamentale!
In acest context, domnul Boc a fost primit cu omagii si plecaciuni de catre pdl-isti si in judetul Arges, unde ne-a instiintat public, in mod solemn, ca ne scoate din nou din recesiune – asa cum ne-a scos si in 2009, 2010 sau in fiecare luna a anului curent – si unde si-a prezentat extrem de mandru, faimoasele imaginate realizari!
Domnul Boc a deschis spectacolul laudelor de sine cu un repertoriu consacrat, cel al marilor si unicelor reforme portocalii, care au reusit sa scoata tara din minciuna noroiului in care o ingropase guvernarea liberala pana in 2008 si sa o duca spre cele mai inalte culmi ale dezvoltarii si prosperitatii: „In anul 2008 Guvernul a avut trei adversari majori: criza economica, cea mai severa din ultimii 60 de ani, deficitul bugetar de 4,8 in an cu varf de crestere economica si care a dus la declansarea procedurii de deficit excesiv de catre Comisia Europeana si nu in ultimul rand, un stat nereformat si decizii iresponsabile ale Guvernului Tariceanu care a angajat cheltuieli sociale pe datorie, fara nicio acoperire, adica sapte acte normative care au acordat majorari salariale si cresterea punctului de pensie in 2008 de la 581,3 la 697,5 lei.“
Oare cine a tacut malc mai bine de un an de guvernare si a sustinut sus si tare ca Romania nu se afla in criza si ca are cele mai bune rezultate economice? Cine nu a luat absolut nicio masura de reducere a cheltuielilor sau vreuna de redresare economica si doar cand adevarul ascuns multa vreme sub presul portocaliu a fost descoperit, s-a aruncat toata povara pe umerii romanilor? Cumva domnii Basescu, in calitate de presedinte jucator si Boc, in calitate de premier etern? Cine a votat cu doua maini, sustinand ca visteria e plina de bani, majorarea salariilor profesorilor cu 50% si cine a promulgat aceasta lege, oare, domnilor, pe care va straduiti acum sa o plafonati? Cine a bagat in faliment peste 200.000 de firme si a lasat milioane de romani pe drumuri sau cine a parjolit economia, trimitand investitorii spre alte meleaguri cu conditii fiscale mai stabile si mult mai primitoare?
Ati mintiti tot timpul, sustinand ca guvernul Tariceanu a incurajat si alimentat consumul in dauna investitiilor, domnule prim-ministru Boc! Dar in aceste zile Comisia Nationala de Prognoza recunoaste ca guvernul Tariceanu a obtinut cele mai bune rezultate inregistrate vreodata in domeniul investitiilor! Rata de investire (adica formarea bruta de capital fix raportata la produsul intern brut) a fost, in anul 2008, de aproape 33%! Intre anii 2005 – 2008 cresterea ratei de investire a avut urmatorul parcurs, mereu ascendent: 23,7% in 2005, 25,6% in 2006 iar in anii guvernarii PNL 30,2% in 2007 si 32% in 2008! Dumneavoastra cu ce va laudati domnule Boc? Cu alungarea in masa a investitorilor? De cand guvernati dumneavoastra atat de eficient, rata de investire a luat-o vertiginos in jos, coborand, de la 32% in 2008, la 26,2% in 2009 si la doar 22,7% in 2010.
De ce daca sunteti atat de capabili, domnilor portocalii, capacitatea dumneavoastra de admnistrare fiscala a scazut considerabil in 2010 fata de anul 2008, desi ati crescut taxele si impozitele, iar evaziunea fiscala a crescut enorm pe timpul guvernarilor dumneavoastra minunate?
Oare in anii de guvernare liberala, in care cresterea economica era substantiala si ascendenta, cetatenii, fie ei pensionari sau salariati, nu trebuiau sa simta si pe masa lor ca tara o duce mai bine? Era mai corect sa procedam precum PDL, domnilor Boc si Basescu? Adica sa indatoram pana la sufocare si pe termen nelimitat poporul roman si apoi sa-i spunem ca nu este performant si ca nu poate trai in Romania ciopartita si vandalizata de dumneavoastra? Dar in acelasi timp pusculita pdl-ista sa creasca in doi ani, precum Fat-Frumos?!
Haideti sa iesim pe strada impreuna, noi liberalii si dumneavoastra portocalii si sa intrebam cetatenii cine le-a facut bine si cine rau cat a guvernat! Nu cred ca mai sunteti curiosi sa aflati un raspuns asezonat cu pietre…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s