Pe cine trage in piept premierul Boc: Europa, FMI sau romanii?

De la mincinoasele anunturi saptamanale de iesire din recesiune sau falsificarea unor declaratii ale mai marilor economisti ai lumii, premierul Boc se preteaza mai nou sa se foloseasca de vechile metode comuniste de raportare a unor date masluite!

Adica Romania a incheiat anul 2010 cu un deficit aproape perfect, cel convenit cu Uniunea Europeana si cu FMI, de 6,4%, si care a fost comunicat de guvernul domnului Boc la EUROSTAT!

Dar pe domnul Boc nu-l mai crede nimeni ca are intentii onorabile si ca ceea ce spune poate avea vreo legatura cu adevarul si cu lucrurile exacte! Ce este de neinteles si chiar dubios in tot acest context, care ne leaga de precedentul Grecia in comunicarea unor date false Uniunii Europene, este cum de se complac intr-o asemenea mocirla institutiile statului care ar trebui sa fie perfect echidistante de inventiile jobenului portocaliu!

Cum este posibil ca Institutul National de Statistica sau BNR sa sustina ca Romania foloseste metodele de calcul stabilite de UE si, in acelasi timp, EUROSTAT sa aiba mari indoieli in privinta datelor referitoare la deficitul bugetar si la nivelul datoriei guvernamentale, comunicate de noi? Mai exact acesta considera ca guvernul Boc a uitat pe drum niste arierate ale regiilor care-l preocupa intens si dintr-o data pe presedintele Basescu si care nu au fost incluse in calculele respective, pentru a iesi bine la socoteala si a obtine din condei un deficit mai mititel, mai ascultator, asa…, pe placul observatorilor internationali!

Cum ati calculat, domnule prim-ministru, deficitul Romaniei, daca organismul de statistica al Uniunii Europene considera ca pierderile foarte mari ale unor companii de stat aflate pe lista de monitorizare a FMI, precum CFR Infrastructura sau Termoelectrica, nu au fost incluse in deficitul bugetar, desi aceste companii au un impact asupra lui?

Sau poate aceasta demonstratie de utilizare a unor metode proprii si unilaterale de calcul a indicatorilor macroeconomici ai Romaniei sunt special concepute pentru linistea poporului roman, care nu se mai vede vreodata iesit din saracie si din mizeria portocalie?

Probabil toate aceste smecherii practicate de guvernele Boc si de cei care se perinda prin ele vor avea misiunea – neindeplinita inca -, de a fi pana la urma pedepsiti cum trebuie de Uniunea Europeana, careia, probabil, ii sunt deja suficiente minciunile si hotiile din fonduri europene, marci inregistrate portocalii?!

Suntem de multa vreme considerati codasi la atragerea de foduri europene, dar ministri sau consilieri guvernamentali abili in magnetizarea acestora avem din belsug! Si daca nu avem suficienti are grija PDL sa caute unii si sa ii instaleaze de graba in functii ca sa ne indeplinim planul!

Daca domnul Boc l-a aparat pe domnul Botis si l-a declarat un ministru onest, desi mana acestuia se afundase adanc si prioritar in fondurile europene, inseamna ca aceste date controversate si contestate de EUROSTAT sunt mai mult decat niste gesturi nevinovate pentru un guvern atat de versat…

Publicitate

Un gând despre &8222;Pe cine trage in piept premierul Boc: Europa, FMI sau romanii?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s