Ce le mai aduce in dar guvernul Boc romanilor dupa incheierea noului acord cu FMI?

Daca taierile de venituri operate de bisturiul pdl-ist, in ultimul an, le-au adus romanilor doar saracie, somaj si disperare, iar economia Romaniei a ramas Cenusareasa Europei, vestile negre nu se opresc aici, ci sunt deja transpuse in angajamente guvernamentale in fata FMI: concedieri, taieri de subventii si tarife mai mari pentru serviciile de transport si energie termica!

Desi promisiunile domnului Boc si ale ministrilor sai in fata romanilor sunt datatoare de sperante de mai bine, cele antamate la FMI reprezinta o noua bomba devastatoare, programata sa le expodeze  romanilor in buzunare in lunile urmatoare!

Ministrul de Finante, domnul Ialomitianu, anunta duminica, de pe scena Congresului PDL, o noua minciuna: cresterea pensiilor si a salariilor incepand cu 1 ianuarie 2012.

Dar guvernul Boc, din care face parte si domnul Ialomiteanu, a batut deja palma cu FMI pe cu totul altceva, adica un nou val de taieri, scumpiri si trimiteri acasa!

Domnul Boc se lauda necontenit ca am iesit din recesiune, dar romanii nu au niciun drept sa simta ca traiesc mai bine in tara lor, pentru ca viitorul le este ciopartit permanent de echipa sa falimentara!

Guvernantii domnului Boc s-au angajat in negocierile cu institutiile financiare internationale ca vor desfiinta aproximativ 5.000 de posturi din societatile feroviare, 2.000 din companiile energetice si Posta Romana. 7.000 de oameni vor fi ramane din nou pe drumuri din aceasta vara! Guvernul a garantat Fondului Monetar ca pana in septembrie va modifica si legislatia ca sa permita regiilor de transport sa majoreze tarifele mai mult decat rata inflatiei. Astfel, tariful pentru biletele RATB ar putea creste cu pana la 40%, in timp ce cartelele de metrou si biletele de tren ar putea fi majorate cu aproximativ 10 procente.

In scrisoarea catre FMI este oficializat si angajamentul guvernului preponderent pdl-ist de a elimina, cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii august, subventiile la energia termica. Si firmele vor fi afectate de schimbarile promise celor de la FMI, deoarece guvernul s-a angajat sa mareasca, pana la sfarsitul anului, plafonul de la care companiile sunt obligate la plata Taxei pe Valoare Adaugata.

Cam acestea sunt vestile minunate, puse la mezat de catre parjolitorii pdl-isti! Toate aceste decizii luate impreuna cu FMI vor avea rolul de a le subtia si mai drastic veniturile romanilor, de a inflama cheltuielile de transport ale fiecarui cetatean si, mai ales, de a dobori recordurile la factura de plata pentru caldura in iarna urmatoare!

Cand si cum vor mai avea vreodata parte romanii de un trai mai bun, domnule Boc si domnilor ministri cu dumneavoastra la butoanele guvernamentale, daca le pregatiti in fiecare trimestru numai surprize de cosmar si le serviti in fiecare zi, drept realizari si energizante,  tot ce este mai rau si otravitor pentru vietile si bugetele lor?!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s