Tintele reformei PDL-iste: dupa sanatate si educatie, urmeaza distrugerea Politiei Romane

Umilirea profunda a diferitelor categorii profesionale a fost utilizata pe post de actiune reformista, din ce in ce mai des, de catre guvernele pdl-iste, incepand cu sfarsitul anului 2008, cand PDL s-a instalat la Palatul Victoria cu sacul plin de promisiuni neonorate niciodata!

Romanii au devenit, astfel, cobaii experimentelor presedintelui Basescu, ori de cate ori socoteala FMI nu s-a potrivit cu performantele guvernamentale ale docilului sau elev, domnul Boc! Neputinta guvernamentala a premierului Boc si a echipelor sale diletante de a reduce cheltuielile bugetare la timp si exact acolo unde se facea risipa, a fost inlocuita de luarea unor decizii de austeritate pe picior gresit, fara niciun disceramant, care au influentat, de fiecare data, extrem de negativ, evolutia economiei!

Deciziile intempestive ale domnilor Basescu si Boc de taiere a salariilor, precum si cresterea prea mare a TVA au dus la reducerea drastica a consumului in Romania si la ocuparea primului loc in Europa, in ceea ce priveste cresterea inflatiei!

De asemenea, nascocirea unor noi impozite si, in special, aplicarea impozitului minim, au contribuit din plin la falimentarea in masa, cu sutele de mii a intreprinzatorilor sau la alungarea definitiva a acestora din economia romaneasca!

Apoi a urmat lansarea la apa a marilor reforme pdl-iste din educatie si sanatate, puse in practica, in primul rand, prin inchiderea a sute de scoli si spitale! Care au fost rezultatele? Din nou efectele negative au fost trambitate de premierul Boc si neperformantii sai ministri, drept succese reformiste nemaintalnite in Romania post-decembrista! Adica lasarea pe drumuri a sute de mii de profesori, medici si asistente sau ingradirea drastica a accesului romanilor la educatie si sanatate, reprezinta pentru domnii Boc si Basescu pasi importanti catre modernizarea Romaniei!

Ultima inventie in materie de reforma, brevetata in laboratoarele obscure ale PDL, este scoasa, in aceste zile, la luminile rampei, prin noile anuntate disponibilizari masive, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor! Adica guvernul Boc da o mana de ajutor substantiala infractorilor din Romania si pune in pericol siguranta si vietile cetatenilor, avand in vedere faptul ca, bilantul Inspectoratului Geaneral al Politiei Romane mentioneaza, pentru anul 2010, peste 700.000 de infractiuni, dintre care 33% inregistrate in mediul rural!

Si ca umilinta publica a politistilor sa fie cat mai bine echivalata cu racorirea prezidentiala, necesara dupa vulcanicele proteste ale politistilor de anul trecut, acestia au fost lasati dintr-o data de domnul ministru Igas si fara o mare parte din venituri si fara norma de hrana!

Daca Romania a devenit – gratie intelepciunii domnilor Boc si Basescu si a magnificelor reforme aplicate de PDL – o veritabila Cenusareasa a Europei, de ce n-ar ajunge si un Rai, in crescendo alert, al infractorilor si hotiei generalizate? Face parte din pachetul de reforme marca Basescu-Boc…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s