Tara lui Basescu -Voda…

Diferentele majore dintre proiectul lansat zilele trecute de USL, privind reforma administrativa  si cel aruncat, peste noapte, de catre presedinte Traian Basescu pe masa guvernului Boc, sunt enorme: proiectul USL considera absolut necesar faptul ca orice noua reorganizare administrativa  trebuie sa intruneasca sustinerea majoritatii clasei politice, a societatii civile si aparatului de stat si ca aceste importante si radicale transformari se pot face numai in timp, etapizat, gandind temeinic fiecare pas si fiecare lege ce trebuie modificata si implementata, pentru o cat mai buna functionare ulterioara!

Acum, dupa ce USL a lansat in dezbatere publica viziunea sa privind reorganizarea administrativa a Romaniei, toata lumea a putut intelege mult mai usor, care sunt adevaratele intentii ale presedintelui Basescu!

Domnul Basescu, prin impunerea cu forta a proiectului sau de desfiintare a celor 41 de judete si de inlocuire a acestora cu 8 regiuni – ce vor purta in continuare denumirea de judete doar pentru a nu se opinti, in caz contrar, de ingerinta modificarii Constitutiei -, nu-si doreste altceva decat sa subjuge electoral poporul roman, dupa cum are chef dumnealui si, bineinteles, sa salveze de la moarte definitiva ramasitele clicii pdl-iste!

Prin ceea ce sustine presedintele in proiectul sau de asa-zisa descentralizare este evident faptul ca se va amplifica foarte mult centralizarea puterii, ignorand total nevoile reale ale localitatilor si, in special, problemele si vointa cetatenilor, care vor fi afectati extraordinar de mult, dar si bulversati, de viitoarele modificari administrative!

In schimb, proiectul USL are in centrul sau cetateanul, dezvoltarea regionala si descentralizarea efectiva, in ceea ce priveste decizia sau alocarea de fonduri! USL isi propune intarirea capacitatii administrative a actualelor regiuni de dezvoltare si reducerea decalajelor, in scopul atingerii mediei europene pentru toate regiunile.

USL pune accentul pe depolitizare si pe organizarea temeinica si dezvoltarea reala a viitoarelor regiuni! Presedintele Basescu si PDL nu-si pun  aceste probleme sub nicio forma, pentru ca interesele lor de buzunar constau doar in punerea cetatenilor in fata faptului implinit si in cheltuirea banului public, la discretie, in folosul clientelei portocalii!

Ce mai aveti de zis acum, domnule presedinte Basescu? Ati avut intr-adevar, vreodata, intentia de a negocia cu toate partidele aceasta intempestiva reforma, pe care o fluturati inainte cu un an de alegeri si pe care vreti din nou sa o impuneti intr-un mod unilateral? Atunci trebuie sa recunoasteti ca proiectul Opozitiei este intr-adevar gandit pentru o reala descentralizare administrativa a Romaniei si ca acesta are in centrul sau interesul cetateanului si al comunitati lor locale, si nu pe cele de partid! Acceptati un proiect mult mai bun decat al dumneavoastra, daca va pasa de Romania si de popor!

Sfaramati totul in picioare, domnule Basescu, fara cea mai mica mustrare de constiinta, iar ceea ce vreti sa fortati acum, prin reorganizarea dumneavoastra gresita, va dauna grav cetatenilor si viitorului lor! Cum de v-a trecut prin cap, domnule presedinte, ca puteti cioparti, cu foarfeca prezidentiala, harta Romaniei, fara sa intrebati pe nimeni si fara sa tineti vreun moment cont de romani?!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s