27 octombrie 2008. Presedintele Traian Basescu a insistat asupra faptului ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% este sustenabila, afirmand ca „argumentul Ungaria”, care a inceput sa scada economic dupa ce a majorat intre 2002-2004 salariile in administratie cu 50-70%, nu poate fi invocat, deoarece situatia economica a celor doua tari este diferita. „Romania nu este in situatia in care ni se tot prezinta Ungaria”, a spus Traian Basescu, explicand ca tara vecina a contractat credite comerciale pentru a construi, „in parteneriat public-privat, autostrazi, in conditii de rating C”. Seful statului a explicat ca „o parte din bugetul Ungariei se duce, in prezent, catre rambursarea acestor credite”, iar „Romania nu se afla in aceasta situatie”.
12 ianuarie 2009. Ministrul turismului Elena Udrea: „Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum. Romania are o treime din izvoarele termale din Europa si cred ca putem ajunge sa fim una dintre primele destinatii europene in turismul balnear”.
16 ianuarie 2009. Premierul Emil Boc: „Proiectul de buget pentru 2009 va fi construit pe o crestere economica de 2,5%, fata de 7,8% anul trecut, si un deficit bugetar estimat in jurul a 2% din PIB”.
16 ianuarie 2009. Presedintele Traian Basescu: „Ultimul lucru pe care il va face Romania va fi sa se imprumute la FMI. Stiu ca aceasta idee este controversata, dar vom merge pe zonele practice. Economia Romaniei nu mai poate fi asezata in matricea Fondului. Am depasit marginile matricei pe care Fondul le impune unei economii si nu numai economiei, ci si societatii. Putem coopera cu UE, cu Banca Mondiala, cu Banca Europeana de Investitii.
24 iulie 2009. Presedintele Traian Basescu: „Ungaria a adoptat solutia taierii masive de salarii si de pensii. Nu sunt adeptul unei asemenea solutii. Sigur, putem discuta despre reduceri de sporuri, dar in aceasta perioada nu sunt adeptul unei astfel de solutii. Trebuie sa incercam, daca putem, sa trecem decent de perioada de criza. Cea mai usoara solutie ar fi sa reducem cheltuielile bugetare, dar atat timp cat exista si alte solutii, cred ca trebuie sa evitam acest lucru. Romania nu trebuie sa fie «impovarata» de datorii la momentul iesirii din criza si la reluarea cresterii economice. Romania nu poate iesi singura din criza. Obiectivul Guvernului nu este iesirea din criza, ci diminuarea efectelor acesteia. Un program de iesire din criza ar fi atat de scump, incat nu merita, trebuie sa adoptam masuri pentru diminuarea efectelor crizei. Nu suntem nici SUA, nici Germania”.
10 august 2009. Premierul Emil Boc: „Eu cred ca deja in trimestrul IV al anului 2009 vom opri declinul economic. Ma bazez pe semnalele pe care le am din economie, pe semnalele externe pe care le vad si pe faptul ca masurile pe care le-am luat, pe care foarte multi le-au criticat, incep sa-si arate roadele. Si deja in 2010 putem vorbi de crestere economica, nu mare, dar vom putea vorbi de crestere economica”.
5 ianuarie 2010. Ministrul dezvoltarii regionale si turismului Elena Udrea a declarat ca s-a gandit la construirea unui teren de golf langa Capitala, mentionand ca exista deschidere din partea Primariei Snagov sa puna la dispozitia acestui proiect terenul. „Este doar o idee, pe care am avut-o pornind de la faptul ca foarte multi iubitori de golf prefera sa mearga in Ungaria si Bulgaria sa faca turism acolo”, a explicat Elena Udrea.
7 ianuarie 2010. Ministrul dezvoltarii regionale si turismului Elena Udrea a declarat ca intentioneaza sa construiasca prin ANL, in urmatorii trei ani, aproximativ 100.000 de locuinte pentru tineri. „Unul dintre obiectivele principale ale mandatului meu de ministru este ca in urmatorii trei ani sa construiesc prin ANL locuinte pentru cei aproximativ 100.000 de tineri care s-au adresat in acest sens administratiilor publice locale”, a spus Udrea.
9 iunie 2010. Ministrul dezvoltarii regionale si turismului Elena Udrea a declarat ca ministerul pe care il conduce ar putea prelua proiectul de realizare a Canalului Dunare – Bucuresti, pe care sa il includa in Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. „Prin acest proiect urmarim legarea Capitalei la Dunare, creand din Bucuresti o capitala dunareana”, a declarat ministrul dezvoltarii regionale si turismului, care a precizat ca ar fi si alte consecinte economice ale acestui proiect, „care dateaza de decenii”.
22 februarie 2010. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vrea sa construiasca circa 25.000 de locuinte in mai multe comune din tara pentru profesori, medici, preoti, ingineri si specialisti care vor sa lucreze in mediu rural, a declarat ministrul de resort Elena Udrea. „In fiecare comuna va fi un complex rezidential cu zece case. Fiecare va avea o suta metri patrati. In total vor fi 25.000 de locuinte, iar terenurile vor veni de la administratiile locale”, a spus Udrea. Ea a mentionat ca fiecare comuna din tara va avea in medie zece astfel de locuinte. „Daca administratia locala ne solicita, putem construi si 12 case. Terenul va fi pus la dispozitie de primarii, care vor decide si modul in care vor fi distribuite locuintele de serviciu”, a explicat Udrea. „Va fi o casa de tip unifamilial, iar fiecare casa va dispune de un teren in fata, de aproximativ 500 metri patrati, care va putea fi folosit si pentru alte activitati, cum ar fi plantarea legumelor si cresterea animalelor”, a spus Udrea. „In functie de solutiile tehnice care vor fi folosite pentru fiecare zona in parte, termenul de finalizare a unei locuinte va fi de sase luni. Cred ca la finele lui 2011 vom putea avea gata toate cele 25.000 de locuinte, numarul acestora insa depinde de cererea venita din partea consiliilor locale.”
Multumim pentru tot. Acum vreti sa desfiintati si judetele?