Frauda in Parlament! Ordonanta privind pensiile militarilor a fost adoptata fraudulos!

Ordonanta privind recalcularea pensiilor militarilor a fost adoptata ieri, 21 iunie, de plenul Camerei Deputatilor intr-un mod fraudulos, cel putin cinci deputati ai PDL votand la doua cartele. Oficial, legea de adoptare a ordonantei a obtinut 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru trecerea unei legi organice. In realitate, Puterea a avut in sala de plen maximum 163 de parlamentari. Pentru ca legea sa treaca, fiind organica, era nevoie de 167 de voturi. Solutia PDL a fost ca unii deputati democrat-liberali sa voteze la doua cartele, pentru ca in final sa iasa numarul necesar de voturi. Cel putin cinci deputati au fost vazuti votand astfel, desi e la fel de probabil ca numarul lor sa fie mai mare.

Trei dintre acesti deputati au fost filmati in timp ce votau la doua cartele. Si in conditiile in care numai acestia ar fi votat in mod fraudulos, legea de aprobare a ordonantei ar fi obtinut, in mod real, cu trei voturi mai putin, insuficient ca sa treaca de Camera Deputatilor. Doi democrat-liberali au fost surprinsi si filmati votand cu doua cartele diferite. Este vorba de Danut Liga si Marius Dugulescu, care apasa butonul de vot la ambele aparate de pe bancile lor.

Nu doar legea de adoptare a ordonantei privind pensiile militarilor a trecut in mod fraudulos. La fel s-a intamplat in cazul tuturor legilor organice adoptate marti.

De subliniat ca lucrarile plenului au fost conduse de pedelistul Ioan Oltean, Roberta Anastase aflandu-se in sala, alaturi de colegii sai.

“Nimic nu ne mai mira. Seria fraudarii voturilor in Camera Deputatilor continua. Culmea, vorbim acum tot despre o lege care se refera la pensii, asa cum s-a intamplat si la deja celebrul vot de anul trecut, Roberta Anastase declarand adoptata legea privind sistemul unitar de pensii cand in sala de plen nu se aflau mai mult de 90 de parlamentari. E prima oara cand cineva indrazneste sa-si bata joc de Armata Romana!

PNL va contesta ordonanta si la Curtea Constitutionala pentru ca incalca principiul neretroactivitatii legii.”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s