Cum arunca guvernul Boc, in nestire, pe fereastra cu banii romanilor

Desi, de aproape trei ani, romanii nu aud altceva de la guvernantii domnului Boc si de la dumnealui insusi, decat vesnicul refren pdl-ist rasuflat, ca nu mai sunt bani deloc la buget pentru pensii si salarii si ca trebuie reduse drastic cheltuielile publice, indeosebi cele sociale, ministrii cabinetului Boc joaca la ruleta investitiilor proaste, tot ce se gaseste prin visterie si gasesc de cuviinta sa inaugureze pe banda rulanta, tot felul de obiective, a caror necesitate stringenta sau utilitate efectiva ramane un mister, fara sanse de elucidare!

Un exemplu in acest sens este si bazinul didactic inaugurat recent de catre premierul Emil Boc si doamna ministru Elena Udrea la Campina, bazin care a costat aproximativ un milion de euro, dar care nu este inca deschis publicului, din cauza faptului ca nu are nici cine sa il administreze si nici vreun angajat! Adica, dumnealor se grabesc sa taie cat mai multe panglici fara rost, cu fast si tam-tam, dar nu au nicio logica in prioritizarea fondurilor si nici macar in pasii pe care-i au de facut, atunci cand decid sa arunce cu banii pe diverse ineptii! Cum este posibil ca un guvern al Romaniei sa trimita in saracie un popor intreg, dar sa cheltuie banii pe un obiectiv de investitii care ramane fara utilitate, deoarece tot dumnealor au blocat angajarile?

Un alt exemplu elocvent, in ceea ce priveste stringentele guvernamentale pdl-iste, care denota cat de mult ii pasa premierului Boc de romanii si de cheltuirea judicioasa a banilor publici este si  hotararea de guvern adoptata pe 9 februarie a.c., de alocare a 30 de milioane de euro, pentru infiintarea de spatii verzi la sate! Suma face parte dintr-un total de 53 de milioane de euro alocati pe 2011 pentru realizarea de spatii verzi in circa 280 de localitati din tara. Din acestea, 80 sunt orase (cu circa 23 de milioane de euro alocati) si 200 sunt sate (cu 30 de milioane de euro alocati).

Una din comunele din judetul Arges, evident DOAR pediste, fericite de guvernul Boc cu o impresionanta alocare de fonduri pentru amenajare de spatii verzi este si Comuna Vladesti, care primeste 250.000 de euro, pentru amenajarea unui spatiu verde in localitate, conform hotararii de Guvern adoptata pe 9 februarie. Banii ajung la nivelul a jumatate din bugetul de care a beneficiat comuna in anul 2010 (!!!), care a fost de circa 540.000 de euro, incluzand fondurile pentru plata salariilor profesorilor care predau in localitate…

Sa fie inca o investitie la numar, sa se impuste si doi iepuri dintr-o lovitura, odata sa aibe si vatafii locali prilejul sa mai taie o panglica, sa mai faca o poza pe post de Napoleon, ingamfati ca niste curcani, dar si sa-si mai faca un ban pentru zile negre (ca doar nu crede cineva ca o astfel de investitie, total inutila, va ramane “netaxata” de partidul luptei anticoruptie, de partidul moralei absolute, pdl-ul paraindaratului)!

Aceasta este iesirea din criza a lui Boc, primul-ministru pe care-l vezi dar nu este, aceasta este dezvoltarea mironositei blonde, unsa ministru, aceasta este adevarata NESIMTIRE pedista: impunere de noi taxe sau cresterea acestora, chiar daca falimenteaza sute de mii de firme; taierea pensiilor si salariilor, chiar daca unii oameni vor muri de foame; distrugerea invatamantului si a sistemului de sanatate; taierea veniturilor mamelor, ale persoanelor cu handicap, intr-un cuvant JECMANIREA intregii tari in numele strangerii curelei, in numele reformei, pentru a aduna cate un banut la buget ca sa fie, nu-i asa, sa avem, acolo, de unde sa facem si noi investitii, sa scoatem tara din criza, sau, mai bine zis, pe cei care se vand pe doi arginti: un bazin unde nu inoata nimeni, un parc intr-un sat fara apa si drumuri, o partie unde nu merge niciun turist sau un teren de fotbal in panta, intr-o comuna fara echipa de fotbal sau alti potentiali sportivi! Cel mai important este cum si cui se face atribuirea contractului si ca paraindaratul sa iasa cat mai mare! A, si poate iese si de o poza, nu-i asa? Poate si de un vot? Luati-va gandul, doamnelor si domnilor de la pd!

Am sa va redau in incheiere un moment petrecut intr-o localitate capatuita cu un primar pd, tot in Arges.

Intr-una din saptamanile trecute am participat la Zilele orasului Costesti. Bineinteles, o sarbatoare a orasului, dar care s-a dorit a fi confiscata de catre “binefacatorii” din teritoriu, umilii reprezentanti ai poporului, “toarasii” de la pedeu … Si pentru ca tot se sarbatorea, s-a zis sa se taie si o panglica, pentru ce credeti, o fantana si o…cismea !! Ati inteles bine, O CISMEA!

Si pentru asta au venit “senatorul”, “deputatul”, prefectul, apolitic, bineinteles, diverse alte slugi, toti protejati, explicabil, nu-i asa, de un cordon de politisti(!), dar si cea mai inalta fata bisericeasca a Argesului si Muscelului, devenita din acuzator, aparator, si asta, in mai putin de 4 luni! Trecand peste indemnurile ridicole, adresate de catre inaltul parinte reprezentantilor opozitiei, de a “sprijini eforturile guvernului“, dar si peste dezamagirea profunda provocata de transformarea in agent electoral al pd a unei persoane care, iata, tinde sa-si compromita, de ce, nu stiu, o viata dedicata cu totul altor valori decat celor promovate de pedism si anume, BANUL si TRADAREA, vreau sa va spun ca am fost profund impresionat de privirile si atitudinea participantilor la eveniment: desi li se promiteau zeci de kilometri de asfalt, zile mai bune, lapte si miere, NIMENI nu a aplaudat, NIMENI nu a zambit! La o sarbatoare! Toti priveau incruntati (probabil cu gandul la ziua urmatoare) cu falcile inclestate intr-o suduiala care nu era greu de banuit! Sau s-or fi gandit cum le va creste nivelul de trai, de la cismeaua nou inaugurata?

Din aceasta cauza veti pierde alegerile, domnilor de la pedeu, oamenii v-au mirosit si cantarit, degeaba mai pozati in mici sau mari, dupa caz, tatuci cu solutii si rezolvari, degeaba inaugurati ligheane, degeaba “asfaltati”, oamenii s-au saturat sa fie mintiti si furati ! Si sa nu credeti ca toti sunt de vanzare!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s