Va acuz!

Scrisoare adresata presedintelui Romaniei, Traian Basescu

de Hari Bucur-Marcu

 Domnule presedinte,

Din postura de cetatean roman, va acuz de propaganda in vederea instaurarii unui stat totalitar.

Pe parcursul mandatelor dumneavoastra, dar, mai ales, in ultimele opt luni, ati folosit deliberat si sistematic mijloacele de informare in masa, in special canalele de televiziune si radio, pentru a aduce personal in discutia publica teme de guvernare totalitara, cu scopul transparent de a convinge categorii cat mai largi ale publicului roman ca totalitarismul este solutia cea mai buna pentru toate problemele economice, sociale si politice ale natiunii, precum si cu scopul de a atrage noi adepti atat pentru ideile dumneavoastra, cat si pentru partidul dumneavoastra.

Va acuz ca faceti apologia lui Nicolae Ceausescu si lui Ion Antonescu, doi fosti conducatori ai statului roman totalitar. In data de joi, 4 noiembrie 2010, la postul de televiziune B1TV, ati afirmat ca Nicolae Ceausescu, daca „statea numai zece ani, era un mare presedinte in istoria romanilor”. In context, ati fost intrebat la aceiasi emisiune daca, intr-adevar, vreti sa instaurati o dictatura, la care ati raspuns „Nu… Tineti-o pentru dumneavoastra!” Ati incercat, prin mijloace de propaganda, sa il reabilitati si pe Ion Antonescu, despre care ati declarat, tot la postul de televiziune B1, dar in data de 22 iunie 2011, ca ati fi facut acelasi lucru ca el si ca nu acesta este vinovat de holocaust, ci Regele Mihai.

Va acuz ca va infatisati publicului ca un conducator dictatoritorial de succes. Ati emis in public opinii si convingeri despre alte probleme ale administratiei de stat decat cele prevazute ca atributii ale presedintelui in Constitutia Romaniei si ati impus aceste opinii si convingeri Guvernului, in pofida faptului ca acesta ar fi trebuit sa implementeze doar Programul de guvernare, aprobat de Parlamentul Romaniei, si nu parerile dumneavoastra, personale si neautorizate de cetatenii romani, privind probleme care nu va intra in atributii. Ati folosit mijloacele de informare in masa pentru a promova modelul totalitar de guvernare a unui partid cum este Partidul Democrat Liberal, pe care il controlati cu mana ferma, specifica regimurilor dictatoriale, cum ati avut grija sa demonstrati publicului cu ocazia recentei Conventii Nationale a acestui partid.

Va acuz ca dezinformati cu bunastiinta publicul privind cine sunt cei responsabili de proasta guvernare, in toate sectoarele de activitate publica si ca mintiti intotdeauna ca altii sunt de vina, cand ar trebui sa va asumati propria dumneavoastra raspundere pentru prostul mers al treburilor tarii. Iar aceasta postura este specifica propagandei totalitare si constituie inca o dovada ca aveti un plan bine conturat pentru instaurarea unui asemenea regim in Romania.

Va acuz ca atacati propagandistic, adica fara suport real in fapte sau date, orice oponent care ar putea sa vi se opuna in demersurile dumneavoastra totalitare, pornind de la opozitia parlamentara in general si a leaderilor acestei opozitii ca persoane, continuand cu structurile de putere interna destinate domniei legii, respectiv justitia si ordinea publica si terminand cu Armata Romaniei.

Va acuz ca folositi informatiile pe care le primiti in virtutea functiei pe care o detineti pentru a potenta propaganda totalitara, pentru santaj si coruperea diferitelor persoane pe care ati decis sa le atrageti in tabara dumneavoastra. Mai mult, folositi elemente din Procuratura pentru substantierea propagandei totalitare prin publicarea unor inregistrari de convorbiri telefonice sau ambientale, precum si prin instrumentarea unor dosare penale doar cu scop propagandistic. Acest scop este devoalat de faptul ca respectivele dosare nu au avut nici o finalitate in justitie.

Va acuz ca desfasurati aceasta propaganda in vederea instaurarii unui stat totalitar si prin jurnalistii pe care ii controlati la Televiziunea Romana si alte posturi de televiziune privata, sau care lucreaza pentru dumneavoastra in redactiile unor ziare si reviste, ori prin intermediul paginilor de internet, blogurilor si retelelor de socializare. In plus, folositi in acelasi scop si pe propagandistii partidului dumneavoastra, cu regularitate, in emisiuni de tipul talk-show.

Va acuz ca ati corupt majoritatea membrilor Consiliului National al Audiovizualui, in scopul de a tolera sau chiar de a incuraja aceasta propaganda apologetica totalitara, precum si de a descuraja orice incercari de combatere a ei prin mijloacele audio-vizuale.

Am emis aceste acuzatii in mod la fel de public ca si propaganda incriminata.

Astept acum ca agentiile statului, abilitate cu aplicarea Codului Penal, sa constate autenticiatea faptelor savarsite in public de dumneavoastra si sa le incadreze la infractiunea corespunzatoare din acest cod.

Astept!

Sursa: Hari Bucur-Marcu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s