Comunicat de presa PNL

Partidul National Liberal solicita Consiliului National al Audioviziualului sa adopte, de urgenta, o decizie de sanctionare a postului de televiziune UNU TV din Piatra Neamt, care a apartinut familiei actualului primar al municipiului, democrat-liberalul Gheorghe Stefan, pentru incalcari flagrante ale legislatiei in vigoare.

In data de 21 august a.c, cand au avut loc alegeri partiale pentru Camera Deputatilor, in Colegiul 6, Neamt, postul local de televiziune a difuzat, contrar prevederilor legale, clipul electoral al candidatului PDL, Adrian Radulescu. Desi, la data respectiva, PNL a prezentat public neregulile savarsite de UNU TV Neamt, CNA nu a luat, pana la ora actuala, nicio decizie de sanctionare a postului local.

Postul de televiziune UNU TV a incalcat articolul 26 din Legea audioviziualului, care prevede ca pentru incurajarea si facilitarea exprimarii pluraliste a curentelor de opinie, radiodifuzorii au obligatia de a reflecta campaniile electorale in mod echitabil, echilibrat si impartial, si articolul 139 din Codul audiovizualului, conform caruia “publicitatea, pozitiva sau negativa, in legatura cu partidele politice, oameni politici, mesaje politice este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala.”

Supunem atentiei CNA si faptul ca, in spotul de promovare, difuzat pe intreaga perioada a campaniei electorale, candidatul PDL Adrian Radulescu, actualmente secretar de stat in Ministerul Agriculturii, au fost folosite ilegal insemnele nationale si ale institutiilor statului – stema Romaniei si sigla Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Partidul National Liberal isi exprima nemultumirea fata de decizia adoptata, ieri, de CNA privind amanarea unei hotarari de sanctionare a postului de televiziune din Piatra Neamt. PNL nu intelege care sunt motivele care au stat la baza deciziei CNA, care, in ciuda tuturor evidentelor de incalcare flagranta a legii, favorizeaza un post de televiziune, controlat inca de edilul pedelist, Gheorghe Stefan.

Departamentul de Analiza Politica si Comunicare al PNL

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s