Crin Antonescu s-a intalnit cu vicepremierul Marii Britanii

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, s-a intalnit astazi, la Londra, cu vicepremierul Marii Britanii, Nick Clegg, presedinte al Partidului  Liberal Democrat.  Discutiile dintre cei doi s-au axat pe necesitatea implementarii politicilor liberale, cu atat mai mult acum cand Europa trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, dar si pe problemele interne ale fiecarei tari.

 Referindu-se la situatia politica din Romania, Crin Antonescu i-a transmis lui Nick Clegg faptul ca Uniunea Social Liberala a fost construita ca o alternativa la actuala putere, tocmai pentru a scoate tara din impasul in care se afla:

Cred ca acum mai mult decat oricand, un parteneriat aprofundat cu Marea Britanie este extrem de important. Iar pentru a recastiga increderea partenerilor europeni, Romania trebuie sa dovedeasca faptul ca are lideri cu credibilitate, dar si resursele necesare. De aceea, am adus in discutie faptul ca Uniunea Social Liberala are un program concret de guvernare pentru o Romanie puternica si competitiva. „

 Totodata, presedintele PNL a apreciat eforturile facute de liberalii din coalitia de guvernare de la Londra pentru implementarea unor masuri de stimulare a economiei, dupa ce Guvernul Marii Britanii a fost nevoit sa impuna mai multe restrictii financiare:

Am discutat cu vicepremierul Marii Britanii si despre situatia economica in care se afla Europa. Am avut aceeasi parere, ne-am referit la nevoia unor masuri financiare comune, aplicabile tuturor statelor membre, fie ca se afla sau nu in zona euro. Pentru ca, deocamdata, Uniunea Europeana este foarte ingrijorata cu privire la tarile care au adoptat moneda unica, am sustinut, impreuna cu Nick Clegg, faptul ca si Romania sau Marea Britanie au nevoie de sprijin, chiar daca inca folosesc moneda nationala„.

De cealalta parte, vicepremierul Marii Britanii a precizat ca si-ar dori relatii bilaterale mult mai eficiente cu Romania:

Sunt incantat sa ma intalnesc astazi cu un coleg, un lider al unui partid liberal european. Pentru mine si partidul meu, este extrem de important sa avem legaturi puternice cu partidele liberale europene. Marea Britanie si Romania au multe interese comune si pot munci impreuna pentru o Europa prospera. Sunt nerabdator sa imbunatatim relatiile bilaterale si cooperarea dintre cele doua tari.”

Presedintele PNL l-a asigurat pe omologul sau ca va face tot posibilul ca acest lucru sa se intample cat mai curand.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s