Un cantar pentru fiecare gospadarie. Nu cultiva cartofi daca nu ai cantar de 30.000 de euro

Partidul National Liberal constata ca Guvernul Boc vrea sa faca bani, mai nou, de pe spinarea agricultorilor, carora le cere sa isi cumpere cantare de tonaj mare pentru a-si putea transporta legal cartofii de pe tarla, pe drumurile impecabile ale Romaniei.

In lipsa de idei, Boc a inventat Programul national “Un cantar pentru fiecare gospadarie, nu cultiva cartofi daca nu ai cantar de 30.000 de euro”. Potrivit ultimei aberatii a puterii pedeliste, colportata intr-o Hotarare de Guvern nr 432/2011, in Romania nu se vor mai putea cara cartofi, grau sau seminte, decat cu carca, daca nu ai cantar industrial. In Romania nu se va mai putea construi sau demola nimic daca nu ai un cantar de mare tonaj in curte. In curand, romanii vor fi obligati sa isi cumpere cantare, inainte de a-si cumpara o casa sau un teren extravilan.

Hotararea Guvernului, publicata in Monitorul Oficial nr.352/20.05.2011, menita sa protejeze netezimea drumurilor nationale si judetene, stipuleaza ca bunurile divizibile provenite din exploatari agricole, exploatari forestiere si din deseuri din activitatea de constructii trebuiesc cantarite la iesirea pe drumurile publice.

Precizam ca, in urma Anchetei Structurale in Agricultura a Institutului National de Statistica, in Romania erau, in anul 2007, un numar de 3.913.651 de exploatatii agricole. De asemenea, terenul este impartit in peste 45.000.000.000 de parcele, care obligatoriu trebuie sa aiba acces la un drum public. Instalarea unui cantar in parcela de pe care se recolteaza cartofi, legume, cereale, intr-un parchet de exploatare a lemnului, pentru eliberarea terenurilor de deseuri din demolari etc, devine obligatorie.

Guvernul PDL forteaza agricultorii sa incalce legea si sa plateasca amenzi usturatoare, avand in vedere ca un cantar de pana la 50 tone costa, inclusiv cu instalare, circa 30.000 euro, iar pentru obtinerea autorizatiei de constructie de la Consiliul Judetean, pentru amplasarea in extravilan, necesita alte cheltuieli si un buget de timp de circa un an de zile.

PNL sustine respectarea legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, dar nu poate fi de acord cu asemenea masuri aberante, ale caror singure efecte vor fi ruinarea agricultorilor romani si franarea dezvoltarii rurale.

Remarcam faptul ca aceasta noua reglementare, urzita in laboratoarele de la Palatul Victoria, nu poarta semnatura Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In acest caz flagrant, MADR nu a avut, pana in acest moment, niciun fel de pozitie, desi se presupune ca este un minister care apara si drepturile agricultorilor. Drept urmare, ne intrebam ce interese are doamna ministru Anca Boagiu in mega-afacerea cantarelor de mare tonaj, excluzand din start ideea ca doamna ministru este la dieta si nu mai poate consuma cartofi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s