Luati lectii de la guvernul bulgar, domnule Boc!

In aceasta zi, Guvernele Bulgariei si Romaniei se vor reuni intr-o sedinta comuna, care va avea loc la Bucuresti. Nu stiu a cui a fost aceasta idee, dar o consider una buna, desi sunt destul de sceptic, in privinta faptului ca aceasta prima sedinta reunita ale guvernelor roman si bulgar va avea vreun impact pozitiv asupra incapabililor ministri pd-isti!

Domnii guvernanti ai PD, care-si lauda, ceas de ceas, performantele inexistente, ar trebui sa stea cuminti si spasiti la aceasta sedinta comuna si sa-si ia cat mai multe notite de la guvernantii bulgari, care au reusit, realmente, sa ia numeroase masuri anti-criza, cu o influenta benefica asupra economiei bulgare!

In timp ce politicile anti-criza ale guvernelor Boc au insemnat doar taierea veniturilor, cresterea impozitelor si a taxelor sau introducerea unora noi – vezi impozitul forfetar care a generat peste 300.000 de falimente sau cea a celei mai mari cresteri de TVA din Europa, care a dus la un regres masiv al mediului privat si la alungarea accelerata a investitorilor – sau imprumuturi uriase, pe banda rulanta, de la FMI si Banca Mondiala, vecinii bulgari au aplicat un program de crestere a colectarii taxelor si impozitelor, care a dat rezultate in Bulgaria, aceasta crescandu-si veniturile cu 7 la suta din PIB, prin imbunatatirea colectarii!

Incompetenta guvernului roman, tradusa prin cele mai slabe performante inregistrate vreodata de Romania, a trebuit sa suplineasca putinii bani colectati din taxe si impozite de catre guvernele PD, prin impovararea excesiva a cetateanului de rand, dar si a intreprinzatorilor privati!

Domnii Basescu si Boc s-au facut permanent ca nu vad dezastrul in care se indreapta economia Romaniei, blocata de lipsa flagranta de performanta pe toate planurile, dar, mai ales, sufocata profund din cauza capusarii aproape totale a bugetului public, de catre personaje inedite, precum Videni, Ritzi, Elene sau Botisi etc!

In timp ce in Romania, de trei ani incoace, se practica acordarea fondurilor europene pe ochi portocalii ca sport national, iar rata de absorbtie a fondurilor este una penibila, de doar 3%, nivelul absorbtiei fondurilor europene in Bulgaria a crescut la 13%, de la 0,98%, cat se inregistrase anterior, in perioada fostului lor guvern!

Guvernul domnului Boc ar trebui sa-l intrebe pe premierul bulgar si care este reteta de succes bulgara, in privinta atragerii investitiilor sau a relocarii zilnice a firmelor romanesti in Bulgaria! Nu cumva, faptul ca bulgarii mentin o cota de TVA de 20% si un impozit pe profit de numai 10% (cota unica de 10%) conteaza foarte mult pe piata atragerii investitiilor sau ca dumnealor au reusit sa reduca cu mult si birocratia, in ceea ce priveste inregistrarea unei firme?

Clamati acum necesitatea atragerii de investitii dupa ce, cei mai mari investitori, printre care si Nokia au parasit, fara regrete, Romania si au lasat mii de angajati pe drumuri! Dar ce avantaje le oferiti dumneavoastra, investitorilor, domnule Boc, daca doar comparatia cu Bulgaria pune Romania in cea mai neatractiva lumina, iar statistica mutarilor de firme si mari si mici, din Romania in Bulgaria, demonstreaza, fara echivoc, ca faimoasele reformiste guverne pd-iste nu au facut absolut nimic pentru binele economiei?

Dumneavoastra, domnule prim-ministru Boc si toti ministrii dumneavoastra, ar fi trebuit sa va dati demisia, inca de la inceputul anului trecut, doar pentru faptul ca mii de firme romanesti pleaca cu totul, lunar, la sud de Dunare! Sa nu mai vorbim de alte motive temeinice, care va scot in evidenta monstruozitatile pe care le-ati inventat: excesiva coruptie pe care o intretineti fara jena sau indatorarea cumplita a tarii si saracirea fara margini a poporului roman!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s