A sasea Sesiune a Adunarii Parlamentare a Mediteranei

In perioada 27-29 octombrie 2011, am participat, in calitate de Presedinte al Delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Mediteranei (APM), la cea de a sasea Sesiune a APM care s-a desfasurat la Palermo.

Procesul de Pace in Orientul Mijlociu, tranzitia democratica in Nordul Africii, reforma constitutionala in Bosnia si Hertegovina, precum si constituirea unui panel permanent al APM privind comertul, investitiile si energia nucleara au constituit principalele teme al Sesiuni de la Palermo.

In marja Sesiunii APM a fost semnata „Declaratia de la Agrigento pentru pace si prietenie intre popoarele mediteraneene”, prin care Adunarea Parlamentara a Mediteranei si Delegatia parlamentara italiana la Uniunea Inter-Parlamentara se angajeaza sa promoveze o serie de actiuni in orasul Agrigento, in vederea intaririi solidaritatii, dialogului si democratiei in regiune.

Parlamentul Romaniei este membru asociat la Adunarea Parlamentara a Mediteranei din anul 2009 si participa la lucrarile Adunarii cu  o delegatie permanenta formata din trei parlamentari. Prin participarea la lucrarile desfasurate sub egida APM se urmareste  identificarea si dezvoltarea unor bune practici cu caracter unitar la nivelul bazinului mediteranean si bazinului Marii Negre.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s