La Vila Florica, liberalii argeşeni l-au comemorat pe Ion I.C. Brătianu

La împlinirea a 84 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Ion I.C. Brătianu, liberalii argeşeni au depus o coroană de flori la mormântul acestuia de la capela Vilei Florica. La slujba de comemorare au participat lideri ai PNL şi TNL Argeş, în frunte cu preşedintele Ion Popa, deputatul Andrei Gerea şi primarul oraşului Ştefăneşti, Mihai Bărbuceanu.

Ion I. C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864 la moşia Florica, în judeţul Argeş. A fost cel mai mare fiu al liderului liberal Ion C. Brătianu şi fratele mai mare al lui Vintilă şi Dinu Brătianu.

Din 1895 devine membru al Partidului Naţional Liberal. În acelaşi an este ales deputat de Gorj.

La Congresul P.N.L. din ianuarie 1909, I.I.C. (Ionel) Brătianu este ales preşedinte al partidului, funcţie politică pe care o va păstra până la sfârşitul vieţii sale.

A fost conducătorul delegaţiei române la Conferinţa de Pace de la Versailles. În această calitate i-a revenit obligaţia de a răspunde reproşului semnării de către România a unei păci separate cu Puterile Centrale în 1918 (Pacea de la Buftea). Abilităţii sale diplomatice i se datorează lămurirea acestui punct, precum şi convingerea aliaţilor cu privire la justeţea revendicărilor teritoriale ale Regatului Român.

Pe 24 noiembrie 1927 Ionel Brătianu încetează din viaţă în urma unei laringite infecţioase.

Sursa: TNL Arges

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s