Nepotismul, coruptia si legea lui „fac ce vreau” pe banii contribuabililor, principalele ingrediente ale guvernarilor pdl-iste

De trei ani incoace, am auzit, fara intrerupere, de dimineata si pana seara, aceleasi rasuflate sloganuri, cosmetizate excesiv sub masca fariseismului si a celei mai infame demagogii: „PDL este cel mai curajos partid”, „PDL face reforma”, „PDL modernizeaza Romania”, „PDL a scos tara din criza”, „PDL a salvat economia” etc.!

Dar ce este real din toate aceste afirmatii neconfirmate in rezultate, domnilor guvernanti? Cum le raspundeti romanilor la intrebarea fireasca: de ce tolerati atat de multa coruptie in randurile dumneavoastra, domnule prim-ministru Boc?

Oare curajul nemaintalnit al pdl-istilor din multele cabinete Boc, consta numai in doza de tupeu nemarginit al unora dintre ei, cu care si-au accesorizat opulent faradelegile, clamate drept binefaceri guvernamentale pentru popor?! Sau numiti curaj, scrupulosul mod prin care directionati banii publici, exclusiv in pusculita de partid, de parca i-ati scoate din contul dumneavoastra personal, domnule prim-ministru?!

In ce consta celebra reforma portocalie, domnilor Boc si Basescu, pe care ati instituit-o, cu forta, peste vointa romanilor si in defavoarea lor totala? Cumva in saracirea intensiva a salariatilor si a pensionarilor sau in substituirea stimularii mediului privat, cu falimentarea accelerata a acestuia?!

De ce ati exemplificat, pana la epuizare, coruptii guvernelor precedente, domnule presedinte Basescu, si v-ati grabit sa-i suspendati pe unii fosti ministrii, a caror vina nu a fost dovedita niciodata, iar acum, cand prin guvernele protejate de dumneavoastra cu strasnicie, se perinda personaje incalificabile, precum Ridzi, Videanu, Berceanu, Botis, Blejnar, Andreescu si alte faimoase nume…, ati devenit dintr-o data paralel cu prerogativele dumneavoastra si cu inversunata dumneavoastra lupta anti-coruptie?

Sau nu va sunt suficiente exemplele si vreti sa continuam lista si cu altii: penalii recuperati de inventia dumneavoastra ilegala, UNPR, incepand cu,  – ati uitat prea repede ceea ce sustineati anterior… -, „seful mafiei personale” al unui fost prim-ministru si terminand cu „valorosii” primari, Solomon, Gutau, Falca sau cu baietii destepti din energie, din cauza carora se va plati mai scump energia electrica in aceasta iarna! Dar, sa nu-i uitam si pe baietii de la Cluj (Apostu si Bica) sau mafia din vami, cea a padurilor sau mafia licitatiilor truncate, pentru care trebuie sa raspundem in fata CE, care ne-a atras atentia in mod ultimativ, in acest sens!

Vi se pare putin lucru, domnilor Boc si Basescu, faptul ca in minunata dumneavoastra gradina, pe care ati catalogat-o frecvent drept perfecta, se petrec, fara nicio jena, astfel de lucruri incredibile, precum deturnarea fondurilor europene direct in buzunarele unui ministru si al sotiei din dotare, tocarea prioritara a banilor publici pe mii de proiecte penibile sau utilizarea spatiilor RAPPS de soti, fiice si afini, care nu sunt rude cu sefa – ca asa citeste doamna Andreescu in dictionarele dumneaei -, dar s-au plantat acolo ca pe propria mosie?!

Nu aveti unde sa mai ascundeti toate aceste greseli incomensurabile, domnule Basescu! Sunt grave, sunt intolerabile intr-un stat de drept, sunt etichete de nedezlipit de pe mandatele dumneavoastra prezidentiale! Daca nu mai vreti sa vedeti ce se intampla in partidul dumneavoastra, in propriul dumneavoastra guvern, dati-va demisia, domnule presedinte Basescu! Asteptarea suspendarii dumneavoastra ii costa prea mult pe romani!

Pai daca au iesit la suprafata scandalurile acestea incredibile, (pe care noi le banuim ca fiind, de fapt, doar niste banale rafuieli politice intestine…), care o fi, oare, realitatea?! Doar gandul si ne inspaimanta…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s