Cel mai demagog partid din Romania, PDL, da, fara nicio jena, lectii despre demagogie si populism!

Nu as fi vrut sa mai abordez acest subiect, acum, in prag de Sarbatori! As fi vrut sa va pot spune doar ca va doresc un 2012 mai bun! Dar, nu pot trece cu vederea faptul ca domnul Boc se erijeaza inca, in cel mai sincer si corect politician, cand demagogia si minciuna sfruntata ii sunt prezente permanent in vocabularul de premier, de mai bine de trei ani si dovedite, in acest sens, de fiecare data!

Consider ca romanii care m-au trimis in Parlamentul Romaniei si care mi-au acordat votul lor, cu toata increderea, merita sa stie adevarul, in conditiile in care, minciuna guvernamentala, demagogia si populismul, au ajuns deja la niste forme paroxistice!

Dupa ce guvernul Boc ii trateaza pe romani, cu toata nepasarea caracteristica, chiar inainte de Craciun, cu inca o portie consistenta de saracie, prin aprobarea unui buget dezastruos, atat pentru economie, dar, mai ales, pentru multe alte domenii importante, deoarece acesta va conduce, iremediabil, la aruncarea in haos a educatiei si a sanatatii, premierul-campion al angajarilor de raspundere guvernamentala – doar… a 14-oara -, ne cioparteste cu o dexteritate de Om-Foarfeca, si singurul lucru de pret care ne-a mai ramas oarecum prin preajma: democratia!

Si aceasta noua opera, pusa in scena zilele trecute, cea a comasarii alegerilor de anul viitor si a modificarii legii electorale, este compusa doar din doua ingrediente profund portocalii: demagogie ieftina si populism unicat in lumea tarilor democratice!

Si cine credeti ca vinde acum lectia perfecta a oprobiului impotriva demagogilor si a populistilor?! Nimeni altul decat domnul Boc, acelasi care isi angajeaza acum raspunderea pentru o lege cu un numar mai mare de parlamentari decat cea cu maxim 300, care, va aduceti aminte, era absolut necesara in campania din 2009 si in acest sens, s-a organizat atunci si un referendum, odata cu alegerea presedintelui!

Oare cum a uitat subit premierul Emil Boc ce declara anul trecut, si anume, ca dumnealui este de acord cu o revizuire mai larga a Constitutiei si ca este dispus sa negocieze orice, in afara de masurile impuse prin referendumul din noiembrie 2009 – reducerea numarului de parlamentari si Parlamentul unicameral: „Sunt doua lucruri care nu se negociaza la revizuire: reducerea numarului de parlamentari si Parlament unicameral. In rest, negociem orice cu partidele politice”, declara domnul Boc in martie 2010! Si acest „in afara de…” s-a transformat, fara nicio problema, peste noapte, in totul este posibil!

Dar, ceea ce reprezinta punctul culminant al unei demagogiei fara corespondent nicaieri in lume, adica uitatul de la mana pana la gura, a ceea ce a sustinut vehement minut de minut, pana ieri, de la vladica pana la opinca, un partid intreg, in frunte, bineinteles, cu seful sau suprem, domnul Basescu, este deja demn de cascadorii rasului-plansului! Adica tot PDL-ul se indigna pana la cer, ca actualul Parlament are prea multi alesi veniti de pe locurile 2 sau 3 si acest lucru trebuie oprit odata pentru totdeauna si inlocuit cu un uninominal pur, iar, acum, domnul Boc vine si isi angajeaza raspunderea pentru aceeasi veche lege, utilizata pentru alegerile parlamentare din 2008! Nu este acest lucru, domnilor, o culme de neimaginat a ridicolului si o demagogie dusa pana la extrem??? Cum au uitat toti pdl-istii, la unison, absolut tot ce au clamat non-stop: „PDL a sustinut si sustine pana la capat votul uninominal, nu sa vii de pe locul trei sau doi”, ne spunea, de curand, vicepresedintele PDL, domnul Flutur! „Este important ca voturile sa se reflecte in rezultate. Deci, cine a iesit primul sa castige si mandatul. E inadmisibil sa castigi de pe locul doi sau trei asa cum s-a intamplat in 2008”, ne declara cu aceeasi indignare, imaculata doamna Monica Macovei, care preciza ca aceasta modificare este o prioritate pentru PDL! La randul sau, bataioasa doamna  Elena Udrea, tot in calitate de vicepresedinte al PDL, sustinea ca este si dumneaei intrutotul pentru uninominalul pur, intr-un singur tur: „In Parlament sunt oameni care au iesit pe locul trei si cu toate astea sunt parlamentari. Deci, au ajuns acolo printr-un fals si lucrul acesta trebuie corectat”!

Ba chiar seful statului a sfatuit recent PDL sa voteze proiectul USL – care zace in Parlament, prin sertarele ascunse ale doamnei Roberta Anastase -, daca acesta vizeaza uninominalul pur: „Orice varianta este buna pentru ca avem deja mult prea multi politicieni care au iesit de pe locul 2 si 3 parlamentari si au uitat demult ca sunt pe locul altuia in Parlament, e mult prea multa incorectitudine cu votul uninominal compensat”…

Mai sunt oare comentarii de facut, dragi romani, dupa ce ati citit cele mentionate mai sus?! Poate unul singur mai trebuie totusi subliniat: faptul ca domnii Basescu si Boc, dar si toti pdl-istii, in bloc, au aceleasi metehne jalnice, ale mintitului fara scrupule, inradacinate temeinic si fara vreo urma de schimbare catre zona bunelor intentii, crezand, poate, ca romanul accepta la infinit, cu capul plecat, bataia lor vesnica de joc!

Acest mod rusinos, de un populism iesit din comun, l-a practicat, zilele trecute si presedintele PDL Arges, domnul senator Mircea Andrei! Acesta arunca noroi cu excavatorul in noi, toti ceilalti parlamentari ai Opozitiei din judetul Arges, invocand ca noi nu facem nimic pentru judet, ca nu ne comparam cu succesurile dumnealui, batandu-se zgomotos in piept cu sustinerea unui amendament insusit de la noi, referitor la necesitatea finantarii reparatiilor DN 73 Pitesti-Campulung! Dar s-a dovedit ulterior, ca totul a fost doar un bluff, marca originala pdl-ista, deoarece nu l-a auzit si nici bagat nimeni, din guvernul sau, in seama!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s