TNL Arges este alaturi de Raed Arafat in lupta cu puterea

In anii ‘90 medicina de urgenta din Romania era un dezastru. Salvarile veneau dupa ore intregi de asteptare, chiar si in marile orase, si zeci, daca nu sute de oameni, au murit cu zile din cauza acestor intarzieri. In acei ani, un palestinian care studiase in Romania, experimenteaza un sistem de urgenta numit Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare (SMUR). Din anul 1993, SMUR a devenit Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). In momentul de fata, SMURD activeaza in 38 din cele 42 de judete ale Romaniei.

Acum, insa, doctorul Raed Arafat a devenit “principalul dusman al reformei in sanatate”. Este incredibil cum cel mai bun profesionist in domeniul medicinii de urgenta a fost fortat sa paraseasca sistemul pe care l-a profesionalizat, pe care l-a perfectionat si pe care l-a facut probabil cea mai importanta veriga a sistemului sanitar romanesc. Si asta doar pentru ca a atras atentia ca Legea Sanatatii este proiectata de oameni care, nu numai ca nu au experienta in acest domeniu, dar si care „nu stiu ce se va intampla cu urgentele” dupa ce va fi promulgata. Se distruge ceva ce exista, fara a fi siguri ca in schimb va fi ceva mai bun sau cel putin la fel de bun. Traian Basescu intocmeste astfel certificatul de deces proclamand satisfacut victoria reformei si demonstreaza inca o data un incomensurabil simt dictatorial. Cand Basescu hotaraste ceva, nimeni nu are voie sa stea impotriva!

Raed Arafat este cea mai mare pierdere a sistemului sanitar romanesc din ultimii 20 de ani. Greu mai gasesti astazi o persoana care, inainte de familie, inainte de orice, sa puna profesia. Raed Arafat este dovada ca in Romania se pot face si lucruri bune. El s-a luptat pentru un sistem profesionist, pentru un sistem performant de urgenta si a reusit.

De aceea, TNL Arges sustine necesitatea unei dezbateri publice serioase asupra proiectului de Lege a sanatatii, prin demararea de ample consultari publice cu toti cei directi implicati (pacienti, medici, farmacisti, personal medical, industria farmaceutica, organizatii nonguvernamentale, experti) pentru a formula puncte de vedere apartinand societatii romanesti si nu celor ce urmaresc sa se imbogateasca prin falimentarea sistemului de sanatate.

Avem tot respectul pentru doctorul Raed Arafat si suntem alaturi de dansul,

IN LUPTA CU PUTEREA!

 Mihai Petre

Vicepresedinte TNL Arges

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s