USL: Organizarea alegerilor locale la termen inseamna revenirea la normalitate si delegitimarea actualului Guvern

Uniunea Sociala Liberala saluta revenirea la normalitate a procesului electoral, odata cu publicarea de catre Curtea Constitutionala a motivatiei deciziei in problema comasarii alegerilor, care interzice amanarea alegerilor locale. Amanarea alegerilor locale ar fi fost un proces nedemocratic si neconstitutional, iar Curtea Constitutionala a consfintit acest fapt prin decizia sa.
USL reafirma faptul ca aceasta este singura decizie normala care putea fi luata, tinand cont de prevederile legale si constitutionale. USL considera ca actualul Guvern trebuie sa demisioneze de indata, ca urmare a modului in care a tratat problema amanarii alegerilor.
Uniunea Social Liberala a sustinut de la bun inceput faptul ca prelungirea mandatelor alesilor locali nu se poate face decat cu incalcarea Constitutiei. In ciuda tuturor evidentelor si a semnalelor venite din partea societatii civile, a mass-media si a partidelor de opozitie, cu privire la caracterul nedemocratic si neconstitutional al amanarii alegerilor locale, puterea a ales sa mearga mai departe, de o maniera absolut sfidatoare pentru opinia publica.
USL a precizat inca de la inceput ca argumentul economisirii fondurilor publice, invocat de Guvern, nu poate fi folosit atunci cand vine vorba de procese democratice de legitimare a regimului politic. De asemenea, USL a atras atentia in repetate randuri ca suprapunerea a doua procese electorale distincte, ce presupune exprimarea optiunii pe sase buletine de vot, va bulversa electoratul si va complica procedura de vot. Acum, Curtea Constitutionala confirma validitatea tuturor acestor semnale transmise de opozitie.
Uniunea Social Liberala spera ca, prin publicarea acestei motivatii, se face un pas major catre organizarea unui proces electoral corect, al carui deznodamant sa reflecte vointa populara.
In aceasta luna, oamenii au protestat in strada pentru respectarea drepturilor lor democratice, iar masura amanarii alegerilor ar fi fost menita sa limiteze exercitarea acestor drepturi de catre romani.
USL reafirma faptul ca decizia Curtii Constitutionale ar trebui sa consfinteasca finalul de mandat al actualului Guvern, singurul care a incercat in mod direct, folosind parghiile institutionale de care dispune, sa fuga de votul cetatenilor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s