PD si-a schimbat fata guvernamentala cu un guvern de beizadele politice

Cand au realizat, in sfarsit, ca protestele romanilor au consistenta, dar si impact devastator si ca dolenatele protestatarilor reprezinta, de fapt, ceea ce-si doresc marea majoritate a cetatenilor acestei tari, guvernul Boc si ai sai eterni ministri pd-isti au facut un pas in spatele scenei, evident, doar in scop electoral, rebranduindu-si hainele de ministri prea huliti, cu unele, noi, la moda, deci in trend, adica, cu cele ale actualilor lor consilieri, aghiotanti sau secretari.

Dar, noutatea guvernamentala, invocata de liderii PD, ca fiind exact ceea ce vor romanii este numai o spoiala de fatada, deoarece noul guvern Ungureanu, desi pare unul trei-sferturi nou-nout, scos din jobenul surprizelor portocalii, tinerii politicieni pd-isti sunt, in realitate, doar interpusii vechilor lideri ai PD, veniti-crescuti direct din/in  sfera de influenta a acestora!

Aceasta colorata gradinita pd-ista, plina de diplome, conturi consistente, masini de lux si colectii de case, ceasuri si bijuterii, sunt doar niste copii la indigo ai tatucilor lor portocalii, niste beizadele bogate, dar necunoscute, care au crescut financiar, prin contracte lor sau ale parintilor lor cu statul, in trei ani de guvernare pd-ista, cu protectie speciala de la Cotroceni, cat altii in 10, 20 de ani, de munca silnica, in zona privata!

Acesti tineri infloritori, din punctul de vedere al averilor, fabuloase, in cele mai multe cazuri, sunt, doar cele mai bune exemple de non-valori, in privinta realizarilor efective, in plan politic, profesional sau de notorietate mediatica.

Tineretul ministerial pd-ist se remarca prin nepotrivirea pregatirii lor profesionale, pentru domeniile in care au fost plantati ca ministri! Si avem aici cazul domnului Petrescu, un profesor de sport care nu este sportiv, dar e pus ca ministru al dezvoltarii pentru ca a condus o asociatie de turism! Sau cel al domnului Bode, un fotbalist la ministerul economiei, care a sustinut cele mai mari initiative legislative ca parlamentar, una dintre ele referindu-se la simplificarea accesului persoanelor cu cetatenie qatareza in Romania! Sau cazul domnului Baba, un veterinar la educatie, adus la Bucuresti special de la Cluj, de catre domnul Boc, odata cu venirea sa la guvernare!

Aceste tinere inventate beizadele se remarca, in primul rand, prin legatura ombilicala cu vechii ministri, Udrea, Boagiu, Boc, Tabara, Videanu, Blaga sau prin incompatibilitatile evidente pentru cele mai inalte functii publice!

Domnul Catalin Baba, a carui singura calitate ce-l recomanda pentru functia de ministru al educatiei este cea de insotitor permanent al fostul premier Emil Boc, a fost acuzat de coruptie de catre Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, unde a detinut functia de decan. Domnul Cristian Petrescu, inlocuitorul perfect al celebrei doamne Udrea, a avut pana la investire si calitatea de presedinte al Asociatiei Profesionistilor din Turism, care a beneficiat de proiecte finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in valoare de 1,7 milioane de euro si, care, sunt inca in derulare, desi dumnealui ocupa acum fotoliul de ministru la ministerul in cauza! Iar sotia domnului Petrescu a ajuns milionara in euro, in regim de urgenta, incasand pe banda rulanta, sume impresionante de la stat, pentru consultanta juridica! Domnul Razvan Mustea, noul ministru al Comunicatiilor, un mare reformist in domeniul fiscal, prieten al mezinei domnului Basescu si protejat al  influentei doamne Udrea, are o avere impresionanta, printre care si o casa in Miami, pe care nu a catadicsit  inca sa si-o treaca in declaratia de avere, desi, acum ocupa o functie de inalta demnitate publica! In schimb, domnul Mustea isi doreste cu ardoare, de ceva vreme, sa revolutioneze eradicarea evaziunii fiscale, printr-o solutie inovatoare in domeniu, propunand ca fiecare roman sa fie obligat sa completeze o declaratie de avere, chiar daca nu are nicio legatura cu functiile publice, ca fiecare roman sa aiba un cont fiscal si sa se instituie chiar un moment zero de amnistie fiscala, dar toate acestea sa se faca undeva, candva, dupa ce familia dumnealui si ale celorlalte strangatoare beizadele, au crescut fulminant, din punct de vedere financiar, in cele mai bune vremuri pentru ei, cele de guvernare portocalie, in folosul exclusiv al portofelelor lor… Este cel mai bun exemplu de corectitudine si vigilenta fiscala, nu-i asa, acest domn Mustea…?!

Super-scolita doamna Boghicevici este cea mai buna solutie pentru complicatul minister al Muncii, deoarece dumneaei si-a intarit abilitatile in domeniu, prin inventarea unui proiect de lege, absolut genial, si anume, cel de deschidere si sustinere politica a unui cadru legislativ care sa protejeze alaptarea! Domnul Fuia este exact ceea ce-i trebuia Ministerului Agriculturii, deoarece este un lobby-ist infocat al organismelor modificate genetic. Ba, mai mult decat atat, dumnealui merita cu prisosinta functia de ministru al Agriculturii, avand in vedere ca a fost acuzat de ANI de fals in declaratii si de conflict de interese, dar a luat NUP, in cele din urma, de la Parchet!

Acestea sunt doar cateva exemple minunate, de noutate absoluta, crescute atat de eficient in gradina pd-ista, exemple inedite de integritate, compatibilitate si profesionalism sau chiar, reale ghiduri de imbogatire rapida, pentru tinerii din Romania, cele mai potrivite beizadele pd-iste pentru ministerele guvernului Ungureanu, cu care, bineinteles, actualul prim-ministru are de ce se mandri, nu-i asa…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s