Caracatita portocalie a blocat si fondurile europene

Fostul ministru al muncii, domnul Lazaroiu se trezeste vorbind, abia acum, despre „mafia fondurilor europene”, dupa ce Comisia Europeana a sistat platile prin Programul POSDRU pentru Romania, adica dupa ce tara noastra isi poate lua adio de la fonduri nerambursabile, in valoare de 3,5 miliarde de euro!

Ma intreb si-l intreb pe domnul Lazaroiu, de ce deschide acest subiect, abia acum, dupa ce Romania a fost deja, drastic sanctionata, de catre Comisia Europeana?! Dumnealui se scuza cu faptul ca a rezistat eroic unor presiuni ale mafiei, mai sus invocate, in timp ce PD, partidul care l-a sustinut in functia de ministru, se afla de peste trei ani la guvernare???

Cand, cum si cui a semnalat, in mod oficial, domnul Lazaroiu aceste flagrante probleme, constatate in perioada sa de ministeriat, referitoare la capusarea fondurilor europene prin POSDRU?!

Daca acea mult laudata doamna director al departamentului care se ocupa de proiectele derulate prin POSDRU, era asa de competenta, atunci cand a angajat-o domnul Lazaroiu, de ce dumneaei este acum singurul tap ispasitor al acestui rasunator scandal?!

Ii reamintesc domnului Lazaroiu ca nu este cazul sa ii blameze pe altii fara dovezi concrete, vorbind despre interesele transpartinice, privind acapararea fondurilor europene, atata vreme cat, in guvernul Tariceanu nu au fost niciodata semnalate astfel de cazuri, precum cele practicate de guvernele pd-iste: in luna decembrie 2011, firma si ONG-ul senatoarei PDL Sorina Placinta au primit, pentru a patra oara, finantare europeana pentru cursuri de calificare ce au vizat ocupatii ce au legatura directa cu obiectul de activitate al firmelor sale din Focsani. La sfarsitul anului trecut, Sorste SA si Fundatia „O zi deschisa” au primit aproximativ 500.000 de euro nerambursabili prin Ministerul Muncii, condus la momentul acela de Sulfina Barbu, colega de partid a doamnei Sorina Placinta. In 2010 si 2011, firma si ONG-ul dumneaei au mai primit finantare in cadrul POSDRU in valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro!

Domnul Botis, fostul ministru al muncii, a demisionat in 2011 dupa ce numele sau a fost implicat intr-un scandal-monstru privind alocarea fondurilor POSDRU, fondurile derulate printr-un departament din subordinea sa! Asociatia „Parteneriat Euractiv” Bistrita, inregistrata acasa la domnul Ioan Botis si unde consilier de proiect era chiar sotia acestuia, a semnat, la o luna de la numirea in functie a ministrului Botis, un contract de finantare europeana in valoare de aproximativ 500.000 de euro prin POSDRU.

In urma cu doi ani, doamna Melania Vergu, consiliera fostului ministru al educatiei Daniel Funeriu, a fost concediata dupa ce presa a dezvaluit cum firma sa a obtinut finantare pentru un proiect in domeniul resurselor umane de formare profesionala in valoare de 4.000.000 de euro. Firma acesteia derula programe de formare profesionala in scolile din Romania, fiind vorba chiar de domeniul in care dumneaei detinea, la acel moment, o functie publica! Si exemplele, in acest sens, deosebit de scadalos, pot continua la nesfarsit!

Oare cum este posibil ca pd-isti sa nu gaseasca niciodata vinovatii in propria lor ograda, nici macar atunci cand li se demonstreaza, cu fapte, acuzatiile?! Dumnealor au permanent tendinta de a-i improsca cu noroi si minciuni pe altii, de parca greselile lor ar fi invizibile, desi acestea se dovedesc a fi mai mult decat reprobabile!

PD a practicat la scara larga, – ca si cand ar fi cheltuit, fara numar, din propria pusculita -, sifonarea banilor publici prin clientela de partid, a instaurat pe post de politica economica, risipirea in van a banilor din buget, pe investitii neperformante, care nu au avut, nicidecum, rolul de a reporni motoarele economiei romanesti, ci doar pe acela, de a creste, intr-un mod spectaculos, tentaculele caracatitei portocalii!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s