Romania din nou la coada Europei

Saptamana trecuta, am scris despre esecul guvernarilor pd-iste in privinta deficientelor majore si ale coruptiei, tot mai crescande, care ne-au infrant pe linia atragerii de fonduri europene! Prin decizia recenta a CE de a ne suspenda platile pe un termen neprecizat, pentru programul POSDRU, PD a mai punctat un esec guvernamental de proportii! Pana si Bulgaria a avut, in acest sens, in mod constant, rezultate cu mult mai bune decat noi, Romania ramanand, timp de trei ani, mereu pe ultimul loc al clasamentului european!

In aceste zile, o alta veste proasta a aparut pe lista succesurilor pd-iste: cea legata de al „n” – lea esec basist, privind aderarea Romaniei la Schengen! Uniunea Europeana a amanat din nou, pana in  luna septembrie, luarea unei decizii privind aderarea Romaniei si a Bulgariei la Schengen. Singura tara care se opune aderarii celor doua state este Olanda, pe motivul lipsei de progrese in lupta impotriva coruptiei.

Oare au sau nu au dreptate olandezii, in privinta acestui subiect, cel al coruptiei, care pare sa se extinda cu mare viteza, precum o epidemie asupra guvernelor portocalii sau a alesilor locali, din acelasi brand politic consacrat integral, pe podiumul inaltei coruptii?!

A cata oara suntem refuzati de catre unii membri ai UE?! Si de ce se intampla constant acest lucru rusinos? Este Romania doar o tara ghinionista?! Este acest blocaj sustinut din partea Olandei, doar o bila neagra falsa, acordata permanent Romaniei?! Sau toate aceste nefaste consecinte reprezinta un esec de proportii al  deficitarei politici basiste, care in loc sa negocieze temeinic cu Olanda si sa-si atraga intreaga sustinere a celorlalti partenerii din UE, presedintele Basescu si ale sale guverne diletante au gasit de cuviinta, sa boicoteze exporturile olandeze si sa se certe non-stop, ca la usa cortului, cu inaltii oficiali ai acestei tari?!

Oare diplomatia inseamna a raspunde unei ostilitati cu declararea unui razboi sau  inseamna, de fapt, cautarea celor mai bune si rapide solutii, pentru detensionarea conflictului si aceasta, mai ales, cand, noi ca tara, mai nou intrata in selectul club european, depindem total de deciziile celor pe care ii atacam?!

Romania si Bulgaria nu au facut suficiente progrese deocamdata pentru a obtine sustinerea Olandei in vederea aderarii la spatiul Schengen, a declarat premierul olandez Mark Rutte, dupa discutii cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
“Suntem impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. Vrem garantii absolute ca sunt aplicate criteriile Schengen in cele doua tari. Avem nevoie de rapoarte pozitive in cadrul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare – n.r.), care sa confirme aceasta si ca cele doua tari fac tot ceea ce este necesar (…). Exista progres, dar nu este suficient”, a subliniat premierul Rutte.

Bulgaria nu intentioneaza sa intre in conflict cu Olanda, in legatura cu decizia acestei tari de a bloca aderarea sa la spatiul Schengen inca o data, a declarat vinerea trecuta ministrul bulgar de Interne, domnul Tvetanov.

Domnule Basescu, dumneavoastra nu credeti ca ati fost profund si total neinspirat, in abordarea vehementa pe care ati utilizat-o cu Olanda pana in prezent, abordare care s-a dovedit fara niciun rezultat?! Cred ca lectia bulgara, in privinta unui comportament institutional corect in privinta relatiilor internationale, va prinde din nou bine, macar acum, in al treisprezecelea ceas, domnule Basescu!

Noua, romanilor, ne cam ajunge rusinea incomensurabila, pe care o tot induram, zilnic, din cauza jocurilor dumneavoastra de prost gust si a comportamentului extrem de inadecvat pe care-l utilizati in politica externa!!!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s