Bulgaria ne da din nou lectii de economie, Romania da doar lectii de populism electoral

In timp ce in Romania, in primul trimestru din 2012, PIB-ul se va contracta atat fata de T4/2011, cat si in termeni anualizati, inregistrandu-se astfel doua trimestre consecutive de scadere a economiei si, deci, reintrarea in recesiune, Bulgaria anunta incasari mai mari la buget si intentia, in lunile urmatoare, de a reduce din nou fiscalitatea!

Romania intra din nou in recesiune, avand, numai in luna ianuarie, incasari diminuate cu peste 200 de milioane de euro la buget, dar presedintele Basescu nu considera scaderea CAS, asa cum ar fi fost firesc, ca fiind absolut necesara, atat pentru mediul privat si impulsionarea pietei muncii cat si pentru bugetul de stat, vlaguit de evaziunea ridicata, motivata la randul ei de nivelul aberant de ridicat al fiscalitatii din Romania! Ce sa mai vorbim de scaderea TVA, atat de necesara!

In acelasi timp, in Bulgaria, lucrurile stau exact pe dos: incasarile bugetare, in primele luni ale anului, au fost bune pentru bugetul acesteia, cu 200 milioane de leva (circa 100 de milioane de euro) peste nivelul planificat si ca urmare a acestor rezultate, acesta a decis ca, in perioada urmatoare, sa recurga la un nou plan de reducere a fiscalitatii! De ce? Pentru ca vecinii bulgari au constatat, ca si romanii, pe vremea Guvernului Liberal Tariceanu, ca scaderea fiscalitatii aduce venituri mai mari la buget, tocmai din cresterea economica creata de o astfel de masura!

Presedintele Traian Basescu sustinea, la sfarsitul anului trecut, ca Romania are cea mai scazuta fiscalitate din Uniunea Europeana, uitand sa ia in calcul si comparatia cu Bulgaria, care a devenit cea mai atractiva piata pentru investitorii straini si chiar pentru cei romani, din cauza faptului ca are in prezent o cota unica de doar 10% si un TVA de 20%!

In anii trecuti, sub guvernarea PDL, sustinuta in Parlament de gruparea ilegitima a UNPR, in timp ce economia romaneasca era sufocata de tot felul de taxe si impozite, care de care mai stupide – vezi impozitul forfetar, care a distrus sute de mii de firme sau cresterea fulminanta a TVA, dintr-un foc, la 24% – Bulgaria atragea, ca un veritabil magnet, atat firmele romanesti cat si firmele mari straine, care se mutau cu miile peste granita, incantate de fiscalitatea acesteia, cu mult mai redusa, precum si de birocratia semnificativ diminuata!

In aceste zile, Bulgaria a anuntat ca ar putea reduce TVA de la 20% la 18%, in functie de evolutia situatiei bugetului, dupa ce, in primele luni, veniturile incasate au fost peste asteptari, iar Romania ramane cu un TVA de 24%! Romania nu reduce nici CAS-ul, nici cota unica! Dar Bulgaria adopta periodic masuri de reducere a fiscaliatii – intentioneaza sa reduca din nou si cota unica – si dovedeste ca are politicile economice potrivite si atrage mereu din ce in ce mai multe investitii!

Este adevarat ca politica scaderii de taxe si impozite va reveni si in Romania odata cu instalarea noului guvern al USL, dar pana atunci mai avem. Si, din pacate, acesti oameni care au distrus Romania mai au inca, suficient timp, sa distruga si ce a mai ramas in picioare in economia romaneasca!

Oare, ce credeti, incotro se vor duce toti intreprinzatorii privati, sufocati intensiv, timp de trei ani, de guvernul de “dreapta “ al PDL…? Guvernul care s-a declarat de dreapta mereu, dar care a urat, ca nimeni altul, intreprinzatorul privat!

Pana atunci, aceasta “miscare anti-Romania”, atat de impopulara, condusa si reprezentata, exclusiv, de personajul de la Cotroceni, va incerca sa pacaleasca, sa minta si sa mituiasca pe aceia pe care i-a saracit, sfidat si batjocorit! Dar, sa fiti siguri, daca un animal trebuie sa fie dresat ca sa refuze un os venit “de la Basescu“, poporul roman nu are nevoie de conditionari, pentru a respinge orice cadou otravit venit “de la Basescu“!

Poporul roman numai poate fi pacalit, nici macar de tardiva reparatie a refacerii salariilor taiate, abuziv si inutil, pentru ca poporul roman stie ce ati facut cu banii sai! Poporul roman stie ca i-ati bagat mana in buzunar pentru a va hrani nesatula clientela politica! Si pentru asta, va dispretuieste si nu va va ierta! Si pentru asta, veti pierde alegerile!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s