Vindeti Romania la bucata sau la snop, domnule Ungureanu?

Au trecut doar doua luni de guvernare, sub conducerea premierului Ungureanu, cel cu planuri mari de repornire a motoarelor economiei romanesti si cu o anvergura creionata de sustinatorii sai, ca fiind un altfel de mod de a face politica, dar surpriza: dumnealui nu are in tolba niciun fel de masuri de stimulare a economiei si a mediului privat, asa cum se lauda in primele zile, dupa instalarea sa in functie, cand ne vorbea despre reducerea CAS, dar in schimb, isi pune semnatura, cu frenezie, pe tot felul de decizii guvernamentale controversate, antinationale si cu un iz mai mult decat scandalos!

De la cedarea, sub presiunea santajului UDMR, in privinta incalcarii flagrante a autonomiei universitare, prin recenta aprobare a unei hotararii de guvern, prin care se decide infiintarea unei facultati in limba maghiara la Targu Mures, de la vinderea a circa 60 la suta din rezervele de cupru ale Romaniei, pe doi lei, unei companii fantomatice, care n-are nici banii sa-l cumpere, daramite sa-l si exploateze sau de la vanzarea a 15% din Transelectrica la jumatate de pret, fata de suma investita intr-o singura statie de transformare aflata in patrimoniul energetic al acesteia sau de la semnarea, pe sest, a contractului cu Chevron – a nu se intelege ca partea americana ar fi vrut sa ascunda ceva aici – in care este parafata unda verde in vederea concesionarii explorarii si exploatarii gazelor de sist, pana la asteptarile iluzorii care le-au avut unii romani, in privinta domnului MRU e o distanta de ani lumina! Cele mentionate mai sus, sunt, fara echivoc, decizii mai mult decat discutabile, rusinoase chiar, pe care premierul in functie, si-a pus deja semnatura si nu despre intentii de buna credinta!

Dar ceea ce pare cu mult mai grav, este faptul ca relele nu se vor opri doar la atat, ci pana la urmatoarele planuri de vanzare la bucata a Romaniei, cu tot ce a mai ramas in ea de privatizat, nu mai sunt decat doi-trei pasi si cateva luni de guvernare Ungureano-pd-ista!

Ma intreb cum, un om, ca domnul MRU, format, in ultimii ani, in prima linie a apararii sigurantei nationale, poate duce acum interesul national in derizoriu, cu atat de multa nonsalanta, intr-un ritm mai mult decat alert?!

La ce va refereati, domnule Ungureanu, cand ne vorbeati despre „frenezia economica care se naste din nou„? Cumva la modul ideal pe care-l abordati cand ne vindeti rezerva de cupru a Romaniei, evaluata, in mod optimist la 20 miliarde euro si in mod pesimist la vreo 8 miliarde euro, pe care dumneavoastra o dati cu doar 200 de milioane de euro, invocand nevoia de bani la buget?

Am si eu o curiozitate, domnule Ungureanu: daca v-as fi promis eu trei sute de milioane de euro, imi dadeati mie, la fel de repede, cuprul Romaniei? Nu de alta, dar inteleg ca oricine poate castiga o astfel de licitatie, chiar daca nu are nici bani si nici experienta in domeniu!

Dar, atunci cand pd-istii din coasta dumneavoastra, au secatuit sute milioane de euro din bugetul tarii, pe bazinele de inot carora nu le vedeti utilitatea nici dumneavoastra sau pe alte aberatii, iar atunci cand acestia va someaza sa mai cheltuiti, la foc automat, cateva sute de milioane, pe fiefurile lor de castigat voturi, nu tot frenezie o putem numi? Dar, aceasta frenezie este una a risipei, a ilegalitatilor si a deturnarii banilor publici, nu-i asa domnule prim-ministru?

Faptele bune ale domnului Ungureanu vor continua cu o viteza si mai mare, ca pe banda rulanta, in cele sapte luni, pe care le mai are la dispozitie, deoarece dezmembrarea, bucata cu bucata sau la snop, a celor mai valoroase bunuri ramase in proprietatea statului roman, deci, implicit, a cetatenilor sai, urmeaza sa fie pusa in aplicare: vanzarea pachetului minoritar detinut la Petrom, privatizarea a 10% din Transgaz, pachete de actiuni de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica, plus seria de licitatii pentru bunurile detinute de RAAPPS sau startul exploatarii minei de aur de la Rosia Montana! Si daca toate aceste vanzari se vor face la fel de bine ca si cea in cazul Cupru Min, ma intreb care este de fapt, misiunea domnului MRU?

Recentele privatizari, marca Ungureanu, pe ceva maruntis, intr-un mod nefiresc si total opus politicilor practicate, in toate celelalte tari europene, ne dovedesc ca dumnealui nu are scrupule, cand vine vorba de sarcinile primite de la domnul Basescu sau de interesele directe ale PDL si ale camarilei sale!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s