Un liberal respecta si apara proprietatea, domnule Ungureanu, nu o anuleaza!

In Constitutia Romaniei, in privinta garantarii proprietatii, articolul 44 stipuleaza urmatoarele:

„(1) Dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului, sunt garantate. Continutul si limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.

(2) Proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege, indiferent de titular (…).

(3) Nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire”.

Dar, domnul prim-ministru Ungureanu, un tanar politician educat intens pe la diferite prestigioase scoli, cel care se tot autoproclama ca fiind un guvernant cu principii democratice solide si cu o dorinta intensa de a moderniza statul si de a face numai bine societatii romanesti, ne arata acum o alta fata a sa, poate pe cea reala, dar una eminamente transformata dupa chipul si asemanarea protectorului sau, domnul Basescu!

Premierul Ungureanu citeste Constitutia intr-o maniera personala si-i da acesteia o interpretare uluitoare, nedemna de un om politic autointitulat de dreapta, care se mai si recomanda ca fiind liberal, pe la toate televiziunile, in prime-time!

Solutia gasita probabil, prin cotloanele vremurilor comuniste, de catre guvernul domnului Ungureanu, de a limita la 15% cuantumul despagubirilor care vor fi platite fostilor proprietari pentru proprietatile nationalizate, nu reprezinta altceva, decat un grav atac la adresa democratiei, o violare a principiul garantarii proprietatii private si, in acelasi timp, o discriminare, similara cu cea practicata de catre comunisti, adica un nou  abuz, de neimaginat, impotriva fostilor proprietari!

Pana acum o mare parte din cetateni au fost deja despagubiti la valoarea reala a proprietatilor confiscate de regimul comunist. Dar altii nu au mai apucat, iar selectia intre fostii proprietari s-a facut in urma unui proces administrativ care a fost blocat ca urmare a coruptiei inimaginabile care a cuprins ANRP.

Domnul Ungureanu, in loc sa dispuna verificarea nelegiuirilor petrecute prin institutiile din ograda sa, de genul fraudelor comise pe la ANRP sau sa caute solutii reale si imediate pentru stoparea, in regim de urgenta, a degringoladei, de neimaginat, sub auspiciul careia isi desfasoara aceasta activitatea, dumnealui recurge la idei antidemocratice, inechitabile, care au doar rolul de a arunca la cosul de gunoi drepturile egale ale cetatenilor si de a juca tontoroiul pe principiul garantarii proprietatii!

Adica, domnul Ungureanu prefera, cu buna stiinta, sa ocoleasca faptul ca sta in puterea sa, sa clarifice ceea ce se intampla cu tergiversarea a zeci de mii de dosare, ale fostilor proprietari sau sa afle cat mai repede si sa explice, in mod concret, romanilor, unde s-au volatilizat peste 800 milioane de euro, cheltuiti de ANRP, pe asa-zisa consultanta!

Cu alte cuvinte, domnule Ungureanu, bani pentru despagubiri nu mai aveti si vreti sa le dati celor pagubiti, doar ceva maruntis, pret de vreo 15% si nu acum, ci peste vreo 10-12 ani!  Dar de dat ca mita electorala, pe la primariile portocalii sau de risipit pe contracte de consultanta si tot felul de studii, neconcretizate in nimic, incheiate, exclusiv, cu firmele de casa ale PDL, de unde tot gasiti bani, la discretie, prin buget, domnule prim-ministru?

Ati descoperit dumneavoastra, domnule Ungureanu, vreo comoara, ingropata la Palatul Victoria, care a fost ascunsa pana acum si lasata cu testament pdl-istilor sau toti banii care sunt stransi, din taxele si impozitele romanilor, ati hotarat dumneavoastra ca au o unica destinatie, pusculita portocalie-verde, pe care ati ajuns, mai nou, sa o si gestionati?

Publicitate

Un gând despre &8222;Un liberal respecta si apara proprietatea, domnule Ungureanu, nu o anuleaza!&8221;

 1. Aya zice:

  RELATIA TRAIAN BASESCU – VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT

  Viktor Bout, fost ofiter GRU, anchetat pentru trafic de armament în favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu, Africa si al gherilelor FARC, si-a procurat arme si munitie din România (principalul “troc” fiind tigari-armament).
  Reteaua lui Viktor Bout este unica atat din cauza abilitatii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume, cat si prin faptul ca traficul a luat amploare cu sustinerea lui Traian Basescu, in timpul mandatelor sale de ministru al Transporturilor.

  O paranteza:
  In 2005, odata cu instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, in calitate de presedinte, in Romania s-au desfasurat (cu protectie dispusa de la Cotroceni) chiar negocieri intre traficantii de armament (colaboratori si membri ai retelei lui Viktor Bout) si detinatarii livrarilor ilicite.
  Implicarea lui Traian Basescu in operatiunile specifice traficului de armament a continuat, dupa 2005, in principal prin oferire de protectie.

  Unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Viktor Bout, arestat anterior acestuia, a furnizat informatii despre modul de operare al ramificatiilor retelei si despre implicarea lui Traian Basescu in traficul “negru” transfrontalier de armament, in perioada in care era ministru al Transporturilor.
  Pe parcursul anchetei el a declarat ca Romania a fost, alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care îi furnizau armament lui Viktor Bout.

  Informatia a fost confirmata si prin declaratiile date de Viktor Bout in timpul investigatiilor din SUA, unde a ajuns dupa arestarea sa in 2010, in Thailanda.

  In perioadele in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor, Viktor Bout a cumparat din Romania, cu sprijinul acestuia, avioane din florile aeriana romaneasca. Avioanele au fost destinate traficului transfrontalier de armament.
  Ulterior cumpararii, aeronavele au fost inregistrate la companii precum Air Cess (Emirate), Santa Cruz Imperial Airlines, Renan Air.

  Conform unor importante surse americane, Viktor Bout a virat, in beneficiul lui Traian Basescu, sume de bani in conturi din afara Romaniei.

  Dupa 1996, in perioada celor trei mandate ale lui Traian Basescu de ministru al Transporturilor, Viktor Bout a transportat (conform propriilor declaratii) printre altele, armament catre zone din Africa aflate in conflict .
  Ruta transporturilor era Bugaria- Romania- Africa.
  In unele dintre aceste operatiuni, era transportat armament din Bulgaria catre Africa (fiind facuta o escala “tehnica” la Otopeni- militar, Baza-Sud, cu protectia lui Traian Basescu).
  In alte cazuri, la Bucuresti ajungeau avioanele incarcate cu tigari. Se realiza “trocul” tigari- armament. Apoi, armamentul era transportat, mai departe, catre Africa. Unul dintre aceste transporturi (aprilie 1998) este binecunoscut sub numele “Tigareta II”- “acoperit”, in Bulgaria, de Ioan Talpes (ambasador al Romaniei la Sofia) si, la Bucuresti, de Traian Basescu (ministru al Transporturilor, in epoca).

  Intr-o ordine conexa de idei, conform declaratiilor lui Viktor Bout, prin mijlocirea si cu sprijinul lui Traian Basescu ar fi fost trimise, catre zonele de conflict, rachete sol-aer.
  Memento.
  Aceasta declaratie aminteste, celor cu memorie buna, faptul ca, in 1998, Romania a fost tinta unui scandal declansat si sustinut, cu precadere, de CNN. Era vorba de faptul ca, in anul respectiv (1998)- cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor- Romania ar fi fost implicata in livrarea de giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD) catre Irak.
  Ulterior, scandalul a fost acoperit prin declaratiile unor specialisti, conform carora Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD. Analizand cu atentie declaratiile, se observa o deviere logica in declaratiile pentru stingerea scandalului: daca este adevarat ca Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD, este la fel de adevarat ca scandalul viza livrarea lor, nu fabricatia.

  Conform surselor americane, un alt traficant de armament care a fi dat declaratii referitoare la implicarea lui Traian Basescu in traficul de armament si la relatiile dintre acesta si reteaua transforntaliera condusa de Viktor Bout este Shimon Naor.

  P.S.
  Se pare ca vizita-fulger (si neasteptata) facuta de seful CIA la Bucuresti a avut directa legatura cu relatia dintre Traian Basescu si “traficantul mortii” Viktor Bout, aflat, din 2010, detinut in SUA.

  Relatia Traian Basescu – GRU, privitoare la traficul de armament. este veche, ea luand amploare in perioada in care a fost sef al Agentiei NAVROM din Anvers (aflata in stricta vecinatate al unui “sediu sub acoperire” GRU).
  Sub acoperirea Agentiei NAVROM din Anvers a fost desfasurata si condusa de Traian Basescu o ampla operatiune de trafic “negru” armament- diamante (am detaliat in postari precedente).

  P.S.2

  A bon entendeur, salut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s