Priorităţile Guvernului Ponta constau în fapte şi nu în minciuni nesfârşite, precum cele ale fostelor guverne PDL

Guvernul Ponta a dovedit, încă din primele sale zile după învestire, că are cu totul alte preocupări decât cele ale fostelor guvernări ale PDL, care utilizau minciuna pe post de realizări şi făceau din orice intenţie politic-administrativă – nematerializată ulterior – doar  un repertoriu de campanie electorală permanentă!

Este deja de mare notorietate ipocrizia imensă şi nepăsarea cruntă cu care fostele guverne Boc şi Ungureanu au înţeles să conducă ţara şi au ales să-i trateze pe români! S-a dovedit recent, prin prezentarea unor date concrete, că fostele guvernări pdl-iste, în timp ce pe de o parte le cereau românilor sacrificii şi le ciopârţeau acestora peste-noapte veniturile, fără drept de apel, tot ele „se sacrificau” din plin, huzurind pe sume grele şi practicând jaful ca-n codru din banii publici!

În schimb, Guvernul Ponta a demonstrat că ia în serios fiecare promisiune făcută pe vremea când era în opoziţie şi a rezolvat problema reîntregirii salariale şi a reparării ilegalităţilor făcute pensionarilor imediat după învestire, încă din luna iunie! Astfel, au fost deja daţi înapoi cei 8% din banii reţinuţi anterior salariaţilor bugetari, urmând ca ultima tranşă a acestei reîntregiri salariale să fie acordată începând cu luna decembrie a.c. A fost stabilită, de asemenea, returnarea în mai multe tranşe a sumelor reţinute ilegal din pensii.

Totodată, Guvernul USL a aprobat în luna august a.c. o ordonanţă cu măsuri financiare generale, care prevede plata TVA la încasarea facturii, măsură care va intra în vigoare începând de la 1 ianuarie 2013. Plata TVA la încasarea facturii reprezintă o măsură foarte importantă, care contribuie din plin la bunul mers al fluxului financiar. Prin aceasta Guvernul Ponta vine, în special, în sprijinul IMM-urilor greu încercate de fostele idei pdl-iste, cum ar fi impozitul forfetar! IMM-urile achitau TVA fără să fi încasat contravaloarea facturilor, ceea ce punea  o şi mai mare presiune pe fluxul lor de lichidităţi şi acest lucru trebuia să înceteze, ţinând cont de dificultăţile economice actuale!

Recent, alte fumigene au fost aruncate pe piaţă de către PDL, cu privire la cota unică! Precizez că nu există la nivelul USL o astfel de intenţie, ci doar decizia fermă  de a menţine cota maximă de impozitare la 16%. Ba mai mult decât atât, dacă realităţile economice o vor permite, USL va face tot posibilul pentru a introduce  cote de impozitare de 8% si 12% pentru persoanele cu venituri reduse! Cota unică va fi menţinută în cuantumul actual în perioada 2012-2016 sau până când Uniunea Europeana va impune un regim de impozitare unitar.

Domnii Boc şi Ungureanu sunt cei care promiteau în fiecare zi revenirea la salariile de dinainte de tăiere şi o creştere economică fulminantă – evident, numai verbal, deoarece nu au catadicsit să ia niciodată vreo măsură reală în acest sens – pentru că dumnealor au avut, firesc, alte priorităţi stringente, aşa cum le stă bine unor oameni cu stare şi cu multă, foarte multă dare de mână bugetară!

De ce le-ar fi păsat lor de problemele grele cu care se confruntă economia românească încă din 2009 şi ar fi luat măcar o singură măsură de relansare a acesteia, când investiţiile în telegondole, în parcuri în pantă şi în patinoare de carton, erau cu adevărat utile pentru puşculiţele lor şi pentru cele ale unei dragi şi apropiate clientele?

Sau, de ce s-ar fi gândit vreun moment, în aproape patru ani de guvernare, vreun ministru pdl-ist, la buzunarul gol al românilor şi la traiul din ce în ce mai precar a milioane de pensionari, a sute de mii de şomeri, a zeci de mii de mame şi copii, dacă, nu-i aşa, obrazul subţire cu carne Kobe se ţine, dar şi cu numeroase călătorii în jurul lumii, care mai de care mai costisitoare? Normal! Era mult mai important pentru domnul Boc, de exemplu, să fie însoţit, peste tot pe unde s-a deplasat, de întreg alaiul pdl-ist din dotare, de la fotograf, până la secretara secretarei şi, bineînţeles, să le şi asigure acestora tot ce le mai era necesar pentru a supravieţui în bune condiţii: casă de sute de metri pătraţi, masă diversificată, maşină de top, căţel de pază şi pisică pentru divertisment…

Este incredibil de cât cinism pot da dovadă aceşti farisei politici – boci, olteni, ungureni, nemţeni – înghesuiţi acum într-o alianţă hilară, doar, doar şi-or schimba înfăţişarea şi le-ar uita românii apucăturile! Dar, indiferent câte manevre estetice ar întreprinde, asociaţii lui Traian Băsescu rămân, din păcate, aceiaşi cacialmişti, doar aceiaşi politicieni improvizaţi, fără niciun fel de urmă de conştiiţă sau moralitate prin faptele lor!

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s