USL repară pagubele produse de PDL românilor, aducând indemnizaţia pentru mame la 85%

USL a dovedit încă din primele sale zile de guvernare că respectă ceea ce le-a promis anterior românilor şi că îşi face treaba luând decizii importante pentru mai multe categorii sociale, deşi PDL şi Traian Băsescu continuă cu perpetuarea scandalurilor politice, intoxicând în mod constant opinia publică cu tot felul de acuzaţii nefondate!

Guvernul Ponta le arată românilor că se poate guverna şi altfel decât a făcut-o PDL, cu Traian Băsescu la cârmă, în ultimii patru ani! USL demonstrează că are cu totul alte priorităţi decât cheltuirea discreţionară a banului public şi doreşte, în puţinele luni avute la dispoziţie până la alegerile generale, să elimine cât mai multe dintre măsurile anti-sociale îndreptate împotriva românilor şi luate pe bandă rulantă de către distructivele guverne ale PDL!

Una dintre cele mai importante promisiuni pe care le-a făcut USL, este aceea a sprijinirii familiei şi, implicit, a stimulării creşterii natalităţii, dar şi a asigurării unui nivel de trai decent.

În acest sens, săptămâna trecută, noi, parlamentarii USL, am reparat  încă o nedreptate făcută românilor de către guvernele Boc-Ungureanu: am dezbătut şi adoptat, în Camera Deputaţilor, câteva amendamente foarte importante pentru mame. Astfel, „Proiectul de lege de aprobare a OUG nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială”, adică legea care reglementează acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului a fost amendată cu o serie de propuneri ale USL, necesare pentru sprijinirea reală a mamelor, majorând indemnizaţia pentru creşterea copilului de la 75% la 85% din media veniturilor nete ale persoanei, cu menţinerea limitelor minime şi maxime, respectiv de 1.200 şi 3.400 de lei. Măsura urmează să fie aplicată începând cu 1 octombrie 2012.

Pentru  putea aplica cât mai rapid legea privind revenirea la indemnizaţia de creştere a copiilor de 85% din media veniturilor nete, Guvernul Ponta are deja prevăzută suma de 11 milioane de lei în buget.

Prin noua lege promovată de USL, se acordă un stimul de inserţie de 500 de lei pentru fiecare mamă care vrea să se întoarcă la lucru mai devreme de doi ani. De asemenea, am stabilit o perioadă de graţie de 60 de zile pentru cei care nu şi-au achitat impozitele locale aferente anului precedent, timp în care pot achita această datorie şi astfel se poate evita suspendarea plăţii indemnizaţiei, dar şi eliminarea limitării la trei naşteri a situaţiilor pentru care se acordă concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor.

Prin aceste recente demersuri Guvernul USL a reparat o altă imensă nedreptate instaurată de PDL care, fără niciun fel de scrupule, în plină perioadă de criză, a tăiat fără probleme tot ce a găsit de tăiat, inclusive indemnizaţiile mamelor, aruncând toate poverile austerităţii, exclusiv pe umerii românilor.

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s